Vessanpönttö ei ole roskis – edes poikkeustila-aikana

Deleten viemäripalveluiden työntekijä

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY tiedotti  16.4.2020, että alueen pumppaamoissa on havaittu maaliskuun alusta lähtien merkittävästi enemmän tukoksia poikkeusaikana. Toistaiseksi täällä Pirkanmaalla, missä työskentelen, ei ole saatu lukea vastaavia tiedotteita paikallisilta toimijoilta.

Pumppaamoja ja viemäriverkostoa ympäri Suomen hoidetaan ja huolletaan myös poikkeustilan aikana, jotta vältytään viemäriverkoston, pumppaamojen tai yksittäisten kiinteistöjen vahingoilta.

Jokainen yksilö voi myös vaikuttaa oleellisesti tukosten esiintyvyyteen ja kantaa näin oman vastuunsa viemäriverkoston ja sen pumppaamojen toiminnasta.

Muistutankin, että wc-pönttöön kuuluu tuotosten lisäksi vain vessapaperi. Esimerkiksi nenäliinat ja talouspaperi sekä muut pehmopaperituotteet tulee hävittää jäteohjeiden mukaisesti joko sekajätteeseen tai biojätteeseen. Paras paikka roskille wc-tiloissa on asianmukainen roskakori.

Jos kuitenkin ongelmat pumppaamoissa tai tukokset viemäreissä vaivaavat, olemme apuna pumppaamo– ja viemärihuoltomme kautta.

 

Aiheesta bloggasi Deleten kiinteistöpalvelujen asiantuntija Tapio Helmimäki Pirkanmaalta

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *