Prosessipuhdistukset tärkeässä roolissa poikkeustilanteen aikana

Delete bang&clean teollisuuspuhdistus

Teollisuuden tuotantolaitokset ovat siirtäneet poikkeustilanteen vuoksi suunniteltuja vuosihuoltoja myöhempään ajankohtaan. Näin ollen optimaalinen huoltoväli ylittyy ja prosessihäiriöt sekä pienemmät suunnitellut huoltoseisokit lisääntyvät. Prosessihäiriöt ja ylimääräiset seisokit syövät tuotantolaitosten kannattavuutta, jolloin prosessipuhdistusten laadukkaalla ja tehokkaalla suorittamisella säästetään selvää rahaa.

Kun prosessihäiriöiden poistoon tarvitaan prosessipuhdistusta, nousevat nopea vasteaika, laadukas kalusto ja ammattitaitoinen prosessipuhdistushenkilöstö rahaa säästäväksi yhtälöksi. Prosessihäiriön aikana jokaiselle minuutille löytyy hintalappu, kun tuotanto katkeaa tai on epäkuranttia. Tuotannon normalisoimiseksi häiriöt on poistettava mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti. Prosessipuhdistushenkilöstön ammattitaidon peruspilari on työturvallisuus, joka ulosmitataan vuorokauden ajankohdasta riippumatta. Työturvallisuuden pitää olla henkilöstön selkäytimessä.

Bang&Clean® -menetelmä mahdollistaa käynninaikaisen puhdistuksen

Ylipitkällä ajovälillä voimalaitoksissa ja muissakin vastaavissa kohteissa saostumaa kertyy polttokattiloihin, sähkösuotimiin, siiloihin ja säiliöihin. Tukkeumat pakottavat laskemaan tuotantoa tai vaihtoehtoisesti ajamaan laitoksen alas puhdistushuoltoon. Bang&Clean® on räjähdysaineeton räjäytyspuhdistus, jonka avulla puhdistuksia voidaan tehdä myös käynninaikaisesti. Se on täydellinen ratkaisu tähän ongelmaan, koska laitosta ei tarvitse ajaa alas ja tuotantoa keskeyttää puhdistustyötä varten. Yleensä pieni tehon lasku riittää ja tuotannonmenetykset jäävät varsin vähäisiksi.

Räjäytyspuhdistuksella voidaan myös pelata aikaa, jotta voidaan alkaa suunnittelemaan huoltoseisokkia myöhemmälle ajankohdalle. Hyvin suunnitellulla huoltoseisokilla saavutetaan parempi kustannustehokkuus kuin välittömästi suoritetulla huoltoseisokilla. Teollisuuden Bang&Clean® puhdistusmenetelmä on pandemian aikana määritelty useissa Euroopan maissa huoltovarmuuden kannalta kriittiseksi palveluksi.

Prosessipuhdistuksen ammattilaiset mukaan vuosihuoltosuunnitteluun

Vuosihuoltojen ja muidenkin projektien suunnittelussa prosessipuhdistuksella on suuri merkitys, koska puhdistukset suoritetaan yleensä ennen kunnossapitotöitä. Suunnitteluun pitää varata riittävästi aikaa, jotta kokonaisaikataulu saadaan toteuttamiskelpoiseksi. Parhaan lopputuloksen varmistamiseksi kannattaa ammattitaitoamme hyödyntää hyvissä ajoin suunnittelupöydän ääressä yhdessä tuotannon ja kunnossapidon kanssa. Meiltä löytyy monia eri lähestymistapoja ongelmiin, jolloin voidaan valita paras vaihtoehto juuri kyseiseen kohteeseen.

Paras kokonaiskustannustehokkuus saavutetaan yleensä mahdollisimman lyhyellä huoltokatkolla. Laadukas suunnittelu takaa huoltoseisokin nopean ja laadukkaan läpiviennin ja sen myötä kustannustehokkaan lopputuloksen.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *