Hiilihappojää-, lasikuula- ja hiekkapuhallus

Deleten korkeapainepesijä työvaatteissaan

Vaihtoehtoja perinteiselle puhdistukselle

Kuivajää- eli hiilihappojääpuhdistus kuuluu Deleten ydinosaamiseen. Se perustuu hiukkasmenetelmään ja sitä voidaan käyttää esim. vesi-, teräsrae- tai kemikaalipesun sijasta. Parhaiten kuivajäämenetelmä sopii herkille pinnoille ja helposti vaurioituviin tai vesiherkkiin kohteisiin. Kuivajääpuhdistuss on ns. kuiva pesumenetelmä, vettä tai pesuaineita ei käytetä. Paitsi helppo ja pesujätteetön, kuivajääpuhdistus on tehokas. Noki, bitumi, rasva tai yleislika on nopeasti puhdistettu.

Menetelmää voidaan käyttää mm. paperi- ja painokoneiden, erilaisten tuotantolaitteiden ja -koneiden, siilojen, muuntajien ja sähkölaitteiden puhdistamiseen sekä maalin poistoon.

Lasikuulapuhallus on myös osaamisemme ydintä ja olemmekin menetelmän uranuurtaja Suomessa. Lasikuulapuhallus soveltuu hyvin voimalaitosten turbiinien puhdistukseen ja muihin tarkkuuta vaativiin puhdistuksiin. Lasikuulien avulla kohteesta puhalletaan helposti ja hellävaraisesti pois epäpuhtaudet, kuten rauta ja kalkki. Lasikuulapuhalluksen etuihin kuuluu muun muassa se, etteivät pyöreät lasikuulat hiekan tai kvartsin tavoin tuki puhdistettavan kohteen mahdollisia säröjä.

Lasikuulapuhalluksessa lasikuulat sekoitetaan veteen märkäpuhalluskellossa, seos paineistetaan ja syötetään letkun kautta suuttimeen. Järjestelmän tarkan syötön ja säätämisen ansiosta puhalluspaineeksi riittää 0,5–4 baria. Lasikuulavesiseosta voidaan hyödyntää muutamaan kertaan, mikä säästää aikaa ja kustannuksia.

Teemme myös materiaalien poistoja ja pintojen puhdistamista hiekkapuhaltamalla.