Vesipiikkaus ja vesileikkaus

Vesipiikkaus- ja vesileikkaustyöt vuosien kokemuksella

Olemme yksi Suomen kokeneimmista vesipiikkaustöitä tekevistä yrityksistä. Käytössämme on neljä vesipiikkausrobottia, joilla pääsemme tekemään muun muassa sillan alapintojen vesipiikkauksia sillan kannelta käsin. Ylöspäin voimme piikata jopa kuusi metriä korkeita kohteita.

Vesipiikkaus tehdään tyypillisesti 1000 – 3000 barin vesipaineella. Mekaaniseen piikkaukseen verrattuna vesipiikkauksella on huimia etuja. Vesipiikkaus on ns. valikoiva menetelmä, eli se poistaa pehmeän, vaurioituneen betonin ja jättää jäljelle terveen betonin.

Vesipiikkaus soveltuu siltojen ja muiden betonirakenteiden lisäksi muun muassa parvekkeiden piikkaamiseen.

Parvekkeiden laattojen pintojen vesipiikkauksella on huomattavia etuja verrattuna mekaaniseen piikkaukseen. Vesipiikkaus ei aiheuta piikattavalle betonille haitallisia mikrohalkeamia, se ei myöskään vaurioita raudoituksia vaan poistaa niistä vesipiikkauksen yhteydessä ruosteen, jolloin raudoitus on helposti suojakäsiteltävissä. Kohteessa asuville ihmisille vesipiikkaus tarjoaa ylivertaista asumismukavuutta remontin aikana, sillä siitä ei aiheudu lainkaan hermoja raastavia runkoääniä. Tämä korostuu etenkin isoissa, useita viikkoja kestävissä kohteissa.

Betonin ja teräksen vesileikkaus

Teräksen ja teräsbetonin vesileikkauksessa korkeapaineiseen vesisuihkuun lisätään teräväsärmäistä abrasiivia, joka leikkaa terästä jopa useamman kymmenen senttien paksuudelta ja teräsbetonia jopa noin puoli metriä. Vesileikkaus ei aiheuta minkäänlaista tärinää leikkauskohteeseen ja sen ohuen leikkausjäljen ansiosta ainehukka on hyvin pieni. Vesileikkaus ei myöskään synnytä mitään haitallisia tai myrkyllisiä yhdisteitä leikattaessa.

Vesileikkauksella voidaan leikata siistireunaisia aukkoja kipinättömästi esimerkiksi työaukoiksi tai läpivienneiksi erilaisiin säiliöihin ja betonirakenteisiin, lattioihin ja niin edelleen. Myös hissien uudistusten yhteydessä oviaukot uusiin kerroksiin tai hissikuilun aukot uusiin kerroksiin onnistuvat ilman timanttileikkauksessa aiheutuvia ”yliajoja”. Vesilaikkauksella pääsemme myös leikkaamaan aukon aivan kiinni seinään. Lisäksi erillisellä putkenkatkaisulaitteella jopa 1000 milliset putket saadaan vesileikattua, myös viisteellä.

Ota yhteyttä asiantuntijaamme ja kysy lisää!