Työturvallisuusviikon keskiviikon teema on ”Riskien arviointi”

Rakennusteollisuus työturvallusuusviikko 2020

Kun saavutaan työmaalle, on tärkeää aloittaa työhön tutustuminen riskien arvioinnilla. Jokaisessa työssä on erilaiset riskit – tunnista oman työsi ja tehtävä- sekä työmaakohtaiset riskit.

Olemme luoneet työ- ja tehtäväkohtaisten riskien arviointia helpottavia tarkastuslistoja. Riskipaikkojen tunnistaminen on tärkeää, sillä tunnistamalla riskit etukäteen ennaltaehkäistään tapaturmia ja vaaranpaikkoja. Riskien arviointi tehtäväkohtaisesti tehdään kyseiseen tehtävään soveltuvalla lomakkeella täyttämällä se ja tutkimalla työkohde sekä sen mahdolliset riskit tarkasti. On myös tärkeää havainnoida muut mahdolliset riskit, joita lomakkeella ei ehkä valmiiksi ole kysytty ja kirjata ne ylös.

Mihinkään työhön ei saa tarttua niin kiireellä, että riskien arviointia ei ehditä tekemään kunnolla. On myös hyvä muistaa, että kokemuksesta on sekä hyötyä että haastetta – rutinoituminen nimittäin on yksi riskitekijä tapaturmissa. Kun tekee samoja asioita, voi rutiinista muodostua riski. Uskalla siis puuttua myös kokeneemman kollegan työhön, jos huomaat turvallisuusriskin.

Työnteko ei ole riskipeliä!

Turvallista keskiviikkoa toivottaa Deleten HSEQ-tiimi

Rakennusteollisuuden turvallisuusviikkoa vietetään 11.-15.5.2020 ja myös Delete osallistuu jo perinteeksi muodostuneeseen turvallisuusviikkoon. Turvallisuusviikon aikana julkaisemme jokaisena arkipäivänä turvallisuuteen liittyvän teemoitetun blogin.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *