Työturvallisuusviikon torstain teema on ”Teline-torstai” – kiinnitä huomio telineturvallisuuteen

Deleten työmailla niin teollisuudessa kuin purkamisen ja rakentamisenkin puolella käytetään telineitä jatkuvasti. Telinetyöskentelyssä on huomioitava muutamia keskeisiä asioita, joista alla lyhyt tietoisku.

Telinetyöskentelyn turvallisuusvinkkejä:

  • Teline tarkistetaan ja hyväksytään ennen käyttöönottoa. Käyttöönottotarkastus tehdään aina heti telineen pystyttämisen jälkeen. Tarkastetussa telineessä tulee olla telinekortti, johon merkitään telineelle tehdyt tarkastukset. Tarkista aina telinekortti ennen telineen käyttöä!
  • Käytön aikana teline on pidettävä alkuperäisessä kunnossa, sen rakenteeseen ei tule tehdä suunnitelmasta poikkeavia muutoksia, siitä ei saa poistaa osia (esim. suojakaiteita, ankkureita, vinotukia tai tasoja) eikä tehdä telineen seisontavakavuuteen vaikuttavia muutostöitä.
  • Tarkista ennen tavaran nostoa telineen maksimikuormituskyky telinekortista.
  • Älä ylikuormita telinettä – huomioi kuormituksessa myös telineellä liikkuvat henkilöt.
  • Poista telineeltä sinne kuulumattomat esineet. Huomioi ja estä aina esineiden putoamisvaara telineiltä.
  • Tee turvallisuusviikon aikana vaikkapa ylimääräinen tarkastus telineisiin. Varmista mm. telineen perustusten kantavuus, telineen ankkurointi ja suojakaiteiden ml. jalkalistat toteutus.
  • Tee turvallisuushavainto, mikäli havaitset puutteita telineissä. Mikäli teline ei ole turvallinen, pidättäydy työstä ja ilmoita asiasta esimiehellesi.

 

Rakennusteollisuuden turvallisuusviikkoa vietetään 11.-15.5.2020 ja myös Delete osallistuu jo perinteeksi muodostuneeseen turvallisuusviikkoon. Turvallisuusviikon aikana julkaisemme jokaisena arkipäivänä turvallisuuteen liittyvän teemoitetun blogin.

 

Turvallista Teline-torstaita!

Deleten HSEQ-tiimi

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *