Työsuojeluvaltuutettu tekee työtä turvallisuutemme eteen

Delete työturvallisuusvarusteita

Kentällä työskentelevä näkee läheltä, millaiset toimet parantavat työturvallisuuttamme. Tästä syystä kentän osaajilla on Deleten työsuojelussa erittäin tärkeä tehtävä – he luovat yrityksemme turvallisuuskulttuuria omassa roolissaan. He myös tarjoavat arvokasta osaamista turvallisuustyössä, jossa korostuu itse työn tekemisen ymmärtäminen.

Työsuojeluvaltuutetulla on tuntosarvet kentällä tapahtuvaan turvallisuustyöhön, siksi he myös työskentelevät tiiviisti Deleten HSEQ-tiimin kanssa yhteisen turvallisuutemme parantamiseksi. Monet asiat, joita muuten ei ehkä nousisi keskusteluun, tulevat esille juuri työsuojeluvaltuutettujen kenttätyön kautta.

Niko Sosala on toiminut noin vuoden työsuojeluvaltuutettuna Deleten Puhdistuspalveluiden työntekijöiden edustajana. Työ on ollut hänen mielestään palkitsevaa ja merkityksellistä. Se on ollut myös erinomainen paikka aidosti vaikuttaa työturvallisuustyöhön Deletessä. Eniten vaikuttamismahdollisuutta on tullut siitä, että roolissa on päässyt HSEQ-tiimiin mukaan.

Kokemus työstä kentällä on kullan arvoista, koulutus välttämätöntä

Sosala on työskennellyt teollisuuspuhdistuksen tehtävissä noin parikymmentä vuotta. Hänen mielestään työturvallisuustyössä avainasemassa on henkilöstön koulutus. Koulutuksen avulla saadaan lisää osaamista, pysytään mukana muutoksissa ja työturvallisuus paranee entisestään.

Vuosien varrella panostukset ja innovaatiot työturvallisuuden saralla ovat lisääntyneet. Työsuojeluvaltuutettu pääsee miettimään, millaiset innovaatiot olisivat juuri meidän toiminnassamme työturvallisuutta lisääviä.

Kuluneen vuoden aikana Sosala on vieraillut monissa toimipisteissämme, tutustunut toimipisteen laitteisiin ja työvälineisiin sekä arvioinut niiden turvallisuutta. Muutoksia ja korjauksia on tehty aina havaintojen mukaan, sillä työturvallisuus on myös välineriippuvaista. Lisääkin pitäisi ehtiä kiertämään ja erityisesti seisokkiaikaan selvittämään mahdollisia turvallisuuskatveita. Tiukat aikataulut seisokissa voivat lisätä kiirettä ja kiireessä tunnetusti voi tapahtua virheitä. Pitää ehtiä pysähtymään ja miettimään – tekemään työ rauhallisesti.

Koska turvallisuustyö on meidän kaikkien asia, kannustaa Niko Sosala osallistumaan entistä enemmän. Työntekijöiden aktiivisuus on ensisijaista, sen kautta turvallisuus paranee. Työsuojeluvaltuutettu tekee työtä meidän kaikkien hyväksi.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *