Arvio sen todistaa: turvallisuus ja vastuullisuus kunnossa

Mikko Ijäs toimii Deletellä yksikön päällikkönä Etelä-Karjalassa. Hän oli mukana, kun Imatralla tehtiin Deleten HSEQ-arviointia. Arviointi tehtiin, jotta asiakkaat voivat varmistua, että palvelutoimittaja toimii kestävästi, käyttää turvallisia työtapoja ja pitää huolta henkilöstöstään.

– Arviointi oli tiukka ja hyvin tarkasti käytiin läpi kaikki toimintaamme liittyvät käytännöt, Mikko Ijäs kertoo.

Etelä-Karjalan yksikön lisäksi arviointi tehtiin myös Helsingissä ja Hämeenlinnan toimipisteissä.

Tulokset olivatkin erinomaiset. Delete sai arvioinnissaan lähes 600 pistettä, kun jo aiemmin tehtyjen arviointien keskiarvo on 367. Erinomaiseen arvosanaan vaaditaan 450 pistettä. Arvioinnin yhteydessä Delete sai myös Green Card Quality® -sertifikaatin.

Erityisen korkeat pisteet Delete sai turvallisuuden käytännöistään. Sen lisäksi Delete sai keskiarvoa huomattavasti korkeammat pisteet esimerkiksi päivittäisjohtamisesta, toiminnan suunnittelusta, pätevyydestä ja osaamisesta, henkilöstön motivoinnista ja työterveyshuollosta.

 

Tilaaja arvostaa systemaattista arviointia

Metsä Group on yksi yrityksistä, jotka kuuluvat HSEQ-arvioinnin tilaajiin ja käyttäjiin. Metsä Groupin Sanna-Mari Löyttyniemen mukaan sitoutuminen ja panostus arviointiin on arvostettavaa.

– Metsä Groupin hankintoja johdetaan jatkuvan parantamisen ja vastuullisen liiketoiminnan periaatteita noudattaen. Toimittajiemme tulee olla paitsi luotettavia ja kilpailukykyisiä, myös noudattaa toimittajillemme asettamia, laajasti kestävän kehityksen aiheita sisältäviä eettisiä ohjeitamme. Jotta voisimme varmistua toimittajiemme kyvykkyydestä sekä sitoutumisesta kestävään kehitykseen ja hyviin ja turvallisiin työskentelytapoihin, suoritamme systemaattisia toimittajien arviointeja ja auditointeja, kuten HSEQ-arviointeja. Arvostamme Deleten vahvaa sitoutumista ja panostusta HSEQ-arviointeihin, sillä palvelutoimittajiemme vastuullisen toiminnan varmistaminen on meille ensiarvoisen tärkeää, Sanna-Mari Löyttyniemi, Head of Category Production Operations, sanoo.

 

Tulevaisuudessa turvallisuuden ja kestävän kehityksen merkitys korostuvat

 Mikko Ijäs pitää arvioinnin hyviä pisteitä tärkeinä tulevaisuuden toimeksiantoja varten.

– Hyvät pisteet on tärkeä asia. Ne todistavat, että asiat on meillä kunnossa. Uskon myös, että tulevaisuudessa yhä useampi asiakas vaatii puolueettomia arviointeja, joiden avulla on helppo vertailla eri toimijoita.

Mikko Ijäksen mukaan arviointi myös todentaa sen, minkä hän on itse tiennytkin. Deleten toiminnan lähtökohta on turvallisuus ja hyvinvoiva henkilöstö.

– Tänä päivä kaikki toimintamme lähtee turvallisuudesta ja vastuullisuudesta. Teemme sellaisia töitä, joihin liittyy usein riskejä, joten näin sen pitääkin olla ja siihen pitää panostaa. Turvallisuusnäkökulma on työssämme aina ensin, hän sanoo.

– Itse arvostan Deleteä työnantajana siksi, että henkilöstöstä pidetään hyvää huolta. Meillä on erinomaisia työsuhde-etuja, esimerkiksi vakuutuksissa, hän kertoo.

Arvioinnin yhteydessä Delete sai myös Green Card Quality® -sertifikaatin.

Mikä HSEQ-arviointi on?

 HSEQ-arviointi on tilaajalähtöinen toimittaja-arviointi, jossa käydään läpi sekä itsearvioiden että ulkopuolisen arvioitsijan toimesta yrityksen työterveys, turvallisuus, ympäristövastuullisuus ja laaduntuottokyky. HSEQ-arviointi sekä auttaa kehittämään omaa toimintaa että ennaltaehkäisee riskejä toiminnassa ja sen suunnittelussa.

HSEQ-arvioinnin tekee Inspectan arvioitsija. HSEQ-arviointimenettelyn tilaajayrityksiin kuuluvat Alva-yhtiöt Oy, Andritz Oy, Botnia Mill Service, Efora Oy, Helen Oyj, Metsäliitto Osuuskunta, Nokian Renkaat Oyj, Oulun Energia Oy, Outokumpu Tornio Works, Pohjolan Voima Oyj, Quant Finland Oy, SSAB Europe Oy ja UPM-Kymmene Oyj.

Tilaajat pystyvät arvioinnin avulla vertailemaan toimittajia yhdenmukaisesti ja tekemään valintoja raportin ja pisteytyksen perusteella.

Tilaajien klusteri on avoin kaikille kiinnostuneille. Menettelyn kehittämistyössä ovat olleet mukana Oulun yliopisto, Laatukeskus ja POHTO. Menettely on avoin kaikille tilaajayritysten toimittajayrityksille tai sellaiseksi haluaville.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *