Delete puhaltaa Lujatalon saneerauskohteen eristeeksi ekologista vaahtolasimursketta

Vuonna 1910 valmistuneen Kuopion lääninsairaalan linnamaisen julkisivun ja kirjavien vaiheiden taakse valmistuu parhaillaan saneerauksen myötä 42 upeaa Lujakotia. Mukana saneerauksessa on ollut myös Delete, joka puhaltaa kohteen välipohjaeristeeksi ekologista vaahtolasimursketta.

Vaahtolasimurske valmistetaan puhdistetusta kierrätyslasista.

Vaahtolasieristeen erinomaisuus näkyy sen ekologisuudessa ja hinnassa

Vaahtolasimurske on eristemateriaali, jota voidaan käyttää eristeratkaisuna monipuolisesti erilaisessa saneeraus- ja talonrakentamisessa. Vaahtolasimurske on ekologisesti kestävä eristevaihtoehto, joka laskee rakennusprojektin kustannuksia.

Vaahtolasinmurskeen puhaltaminen vaatii oikeanlaisen kaluston eli suurtehoimurin, jolla mursketta puhalletaan eristeeksi. Monipuolisella kalustolla on mahdollista päästä myös ahtaisiin ja haasteellisiin paikkoihin, joista täytyy saada materiaalia pois ja tilalle uutta. Vaahtolasin puhalluksessa kalustolta vaaditaan puhallustehoa, jotta murske saadaan liikkeelle.

– Vaahtolasimurske on ekologisuudessaan nouseva juttu, vaikka muuten tuotteessa ei ole eristeenä mitään sen ihmeellisempää. Olemme vaahtolasin puhallusta tehneet paljon ja pystymme sitä tekemään laadukkaasti jatkossakin, Deleten teollisuuspuhdistuksen toimialapäällikkö Ville Jalava.

Lujatalon kohde Kuopiossa on vuonna 1910 rakennettu lääninsairaala.

Deleten joustavuus mahdollistaa asiakkaan todellisten tarpeiden ymmärtämisen

Joulukuussa 2020 entisellä lääninsairaalalla alkanut välipohjien vaahtolasipuhallus ei ole suinkaan ainoa yhteinen hanke, jossa Lujatalon ja Deleten välinen kysyntä ja tarjonta on kohdannut. Yhteisiä projekteja on tehty aiemminkin.

– Deleten kanssa yhteistyö sujuu, sillä Deletellä on hyvin joustava tapa toimia. Heidän palvelunsa on soviteltavissa erilaisiin tarpeisiin, kiittelee Lujatalon korjausrakentamisen projektipäällikkö Arto Ilmonen.

 Ilmonen kertoo, että Deleten kanssa toimiessa on hyväksi havaittu myös se seikka, että  aina tietää selkeästi mitä rahalla saa. Deleten joustavuus perustuu kaluston ja työntekijöiden monipuolisuuteen. Myös paikallisuus saa asiakkailta kiitosta.

– Kalustomme on monipuolista ja samalla kalustolla pystymme poistamaan vanhan eristeen ja sitten voimme puhaltaa uutta tilalle. Meillä työskentelee moniosaajia, jotka pystyvät tekemään erilaisia työvaiheita laajasti. Delete toimii paikallisesti ja toimipaikat ovat lähellä työmaakohteita, kertoo Deleten yksikönpäällikkö Tuomas Ruokamo.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *