Viemärien ja rännien huolto

Delete viemäripalveluiden auto ja työntekijä työssään

Rakennusten sadevesikaivot tulisi tyhjentää vähintään kerran vuodessa, mutta parasta olisi tehdä tyhjennys aina syksyllä sekä keväällä. Keväällä kaivot tyhjennetään siksi, että hiekoitushiekka saadaan pois tukkimasta kaivoja ja syksyllä poistetaan puiden lehdet sekä muun kesän aikana kertyneen irtokertymän.

Tyhjennyksillä varmistetaan, että ja talven sekä kevään aikana sulava lumi pääsee virtaamaan pois esteettä. Kaivot tyhjennetään imupaineautolla ja tyhjennyksen yhteydessä tarvittaessa sadevesilinjat huuhdellaan. Prosessissa irronnut kiintoaines kuljetetaan luvanvaraisille jätteiden vastaanottopisteille.

Miksi sadevesi- ja salaojakaivoja tulee huoltaa ja tyhjentää säännöllisesti? ”Vesivahingon riski on suuri, jos vedet valuvat rakenteisiin eikä sinne, minne ne kuuluvat. Vesi on pirullista ja pääsee pienistäkin raoista joka paikkaan.” sanoo asiakkuuspäällikkö Teemu Pohjanoksa Deleten Viemäripalveluista.

Tarkastuslista viemärien ja rännien huoltoon

  1. Tyhjennä rännit lehdistä ja neulasista ja tutki samalla, että syöksytorvet vetävät.
  2. Tarkista rännien alapuoliset kaivot ja varmisteta, ettei niihin ole joutunut hiekkaa, ja että kaivot vetävät kunnolla
  3. Tarkista sadevesikaivot vähintään kerran vuodessa, mieluiten kahdesti.
  4. Tutki tasakattoisissa rakennuksissa, että kattosadevesikaivot vetävät hyvin, ettei talven jäljiltä sulava lumi jää keväällä seisomaan katolle ja aiheuta kosteusvaurioita rakenteisiin.
  5. Muista tarkistaa myös salaoja- ja perusvesikaivojen toimivuus

”Helpoiten pidät kaivot, sekä viemärit kunnossa sopimalla kanssamme säännöllisen tyhjennysrytmin. Näin sinun ei tarvitse miettiä eikä muistaa viemäreitä sen enempää, vaan koko homma toimii automaattisesti.” Teemu Pohjanoksa vinkkaa.

Jos kaivot eivät vedä normaalisti tai tukkeutuvat toistuvasti, kannattaa viemäri siinä tapauksessa kuvata ja tarkastaa. Tukoksen syy voi olla esimerkiksi rakenteellinen vika tai sortuma, usein myös puiden juuret tunkeutuvat betoniviemäreihin. Kaikki nämä pystytään paikallistamaan kuvauksella, jonka jälkeen ongelmakohta on tiedossa ja mahdollinen tukos voidaan poistaa kustannustehokkaasti.

Mikäli kaivot kuitenkin menevät tukkoon tai jäätyvät talven aikana, Delete tekee jäätyneiden putkien sulatuksia sekä viemärin avauksia myös 24h päivystyksenä numerosta 010 656 1000.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *