Kuivajää puhdistaa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti

Delete suorittamassa julkisivupuhdistusta kuivajääpuhaltamalla

Kun Helsinki kesäiltana hiljenee, puhdistuu rautatieasemaa vastapäätä olevan Makkaratalon ”makkarat” kuivajääpuhaltamalla. Työ tehdään illasta/yöstä jotta siitä olisi mahdollisimman vähän haittaa keskustan liikenteelle.

Kuivajääpuhallus perustuu lämpöshokkiin. Itse laitteisto koostuu jääpuhalluslaitteesta, kompressorista sekä jääkoneesta. Jääpuhalluslaitteeseen syötetään jääpellettejä, joiden määrää vaihtelemalla voidaan muuttaa puhdistustehoa. Kompressori tekee paineilman ja jääkoneella puhalletaan jää puhdistettavaan kohteeseen.

Työmaalla huolehditaan omasta sekä ohikulkijoiden turvallisuudesta

Yksi henkilö on ylhäällä nostimessa tekemässä puhdistusta, ja toinen on alhaalla täyttämässä jääpuhalluslaitetta sekä tarvittaessa ohjaamassa ohikulkevaa liikennettä. Työmaaalue rajataan huolellisesti, jotta ohikulkijat eivät pääse laitteisiin käsiksi tai ole suoraan työsuorituksen alla.

Kuivajääpuhalluksen edut

Menetelmänä kuivajääpuhallus eroaa muista puhdistusmenetelmistä, ja sen etuja vesipesuun tai hiekkapuhallukseen verrattuna on mm.

  • menetelmä perustuu lämpöshokkiin, se ei vahingoita tai hio pintaa ja sopii siksi hyvin myös kaikista herkimmille pinnoille
  • ei tule ylimääräistä jätettä, vaan pelletti kaasuuntuu osuessaan puhdistettaan pintaan, ja vain irtoava lika jää jäljelle
  • sähkömoottoreita tai vastaavia laitteita ei tarvitse sammuttaa työn ajaksi, sillä menetelmästä ei tule kosteutta, joka voisi häiritä niiden toimintaa

Kuivajääpuhallus sopii monenlaiseen puhdistukseen, ja siihen soveltuvia käyttökohteita ovat esimerkiksi:

  • erilaiset julkisivupesut
  • lasipinnat
  • hirsiseinät
  • sähkömoottorit
  • sahateollisuuden koneet ja laitteet, vaneritehtaan prässi
  • purkat, bitumit – jäädyttää kohteen ja irrottaa

Kuivajääpuhallus on ympäristöystävällinen valinta

Tämä puhdistusmenetelmä ei tuhlaa vettä, eikä sen yhteydessä käytetä minkäänlaisia kemikaaleja tai liuottimia. Lisäksi kuivajääpuhalluksessa käytettyjen jääpellettien hiilidioksidi on teollisuuden prosessien ylijäämähiilidioksidia, joka tulee nyt hyötykäyttöön. Kyseessä on siis erittäin ympäristöystävällinen tapa puhdistaa erilaisia pintoja.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *