Kesätöissä purkutyömaalla

Kuva työnjohtajaharjoittelijasta purkutyömaalla

Kesäisin monet vakituiset työntekijät viettävät ansaittua kesälomaa. Työmaat kuitenkin toimivat samaan malliin ympäri vuoden, ja silloin tarvitaan lisätyövoimaa kesätyöntekijöistä. Yksi Deleten tämän vuoden kesätyöntekijöistä on Ville Saastamoinen, joka on toiminut työnjohtoharjoittelijana purkutyömailla.

Saastamoinen opiskelee HAMK:ssa rakennusmestariksi kohta toista vuotta. Deleten hän tiesi aikaisemmin lähinnä liikenteessä näkemistään pumppuautoista, mutta kuuli sitten kaverin kautta Deleten purkuliiketoiminnasta. Saman kaverin myötävaikutuksesta hän tuli hakeneeksi kesätöihin Deletelle.

Deletessä myös harjoittelijalle annetaan vastuuta

Kesätyön yllättävimpiä puolia oli Saastamoisen mielestä se, miten paljon Deletessä annetaan vastuuta harjoittelijalle. Omaa päätään saa ja pitää käyttää. Aina on kuitenkin olemassa pitkän linjan ammattilaisia tukemassa, joilta saa kysyä neuvoa asiassa kuin asiassa.

Turvallisuus teoriasta käytäntöön

Opiskelujen yhteydessä on puhuttu paljon työturvallisuudesta, ja Saastamoisen mielestä oli ilo huomata, että samoista asioista kannetaan huolta myös käytännössä. Työturvallisuus on isossa osassa purkutyömaan työnjohtotöitä, ja turvallisuudesta huolehditaan joka vaiheessa.

Purkamista ei opita koulussa

Rakentamista opetetaan koulussa, mutta purkamista ei opiskeluissa käsitellä, mutta rakennusalan osaamisesta on tietysti paljon hyötyä purkutyössä. On tärkeää ymmärtää erilaisia rakenteita, jotta pystyy purkamaan niitä oikein ja turvallisesti. Purkamisessa tietotaito siirtyy kokeneilta purkajilta nuoremmille, ja näin varmistetaan vahvan ammattitaidon säilyminen yrityksessä.

Kesätyöstä on hyötyä myös tulevissa opinnoissa

Rakennusmestarin opintojen ensimmäisenä vuotena keskityttiin pääosin omakotitalorakentamiseen, ja isommat rakennukset kuten kerrostalot tulevat mukaan vasta toisena vuotena. Saastamoisella on nyt hyvät pohjatiedot suuriin rakennuksiin ja niiden rakenteisiin, sillä niistä hänelle on tullut runsaasti kokemusta kesän aikana mm. koulun, parkkihallien sekä vanhan ostoskeskuksen purkutyömailta.

Kesästä jäi hyvä fiilis, ja myös kaikki työsuhteeseen liittyvät asiat sujuivat hyvin. ”Delete on jämpti työnajanta. Kaikki menee juuri kuten sanotaan ja toiminta on selkeää ja suoraviivaista” kommentoi Saastamoinen.

Purkaminen vei miehen mennessään, ja hän voi lämpimästi suositella sitä myös muille rakennusalalla toimiville. Purkutyössä saa soveltaa osaamista eri tavoin kuin esimerkiksi uudisrakentamisen puolella. Tulevaisuuden suunnitelmiakin on valmiina. ”Koulu pitää tietysti tehdä loppuun, ja ensi kesäksi on jo sovittu kesätöistä Deletessä.”

 

 

Jos kiinnostuit työskentelystä Deletellä, niin tästä pääset katsomaan tämän hetken avoimet työpaikat tai voit jättää avoimen hakemuksen.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *