Miehille sattuu liikaa – kiire pois ja maltilla liikenteessä

Tapaturmatilastoja hallitsevat miehet, työikäisten tapaturmaisesti aiheutuneista kuolemista sattuu miehille neljä viidestä. Meillä Deletessä tapaturmapäivän 13.12.2019 teemana on ”Kiire pois”, koska kiire ja sen tunne lisäävät tapaturmariskiä. Työskentelemme miesvaltaisella alalla, joten tilastollisesti työmaamme ja henkilöstömme ovat herkemmin alttiina tapaturmille.

Tähän vuodenaikaan tapaturma-alttius kasvaa lisäksi liukkauden ja pimeyden takia. Olosuhteetkaan eivät siis ole puolellamme – on liikuttava erityisen varoen ja kiireettömästi, niin ajoneuvoilla kuin jalkaisinkin.

Valojen toimivuuden tarkistaminen ajoneuvoissa ja työmailla sekä heijastimien käyttö varmistavat näkymistä liikenteessä. Myös oikea tilannenopeus on tärkeää. Liukkaalla tiellä se voi tarkoittaa hyvinkin hiljaista ajonopeutta. On syytä varata riittävästi aikaa matkantekemiseen, jotta sen voi tehdä turvallisesti, maltilla ja kiireettömästi.

Pimeää ja liukasta aikaa on tämän päivän jälkeenkin vielä jäljellä, joten muistetaan siis näkyä liikenteessä ja liikkua kiireettä jokaisena työpäivänä. Pyritään lisäksi olemaan kiireettömiä myös vapaa-ajalla!

Turvallista työpäivää!

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *