Taloyhtiöiden viemärityöt luotettavasti myös epidemia-aikana

Tyrskyvuori11 viemärikuvaus referenssi

Viemäritöissä suojaudutaan aina huolellisesti, ja siksi niiden tekeminen on turvallista myös nyt – koronakeväänä.

Espoolaisen taloyhtiö As Oy Espoon Amfinhuipun keittiölinjojen viemäreiden huuhtelu ja kuvaus tehdään suunnitelman mukaisesti osana taloyhtiön kartoitustyötä ennen mahdollista remontointia.

Viemärikuvaus kartoittaa viemäreiden kunnon

Viemärikuvaus tehdään kaapelikameralla, joka työnnetään suoraan viemäriin. Tässä kohteessa kuvaus tehdään keittiön alakaapin kautta, josta kuvataan keittiölinjat sekä sitä kautta myös pystyviemärit. Kuvausta ennen viemärit huuhdellaan, jotta varmistetaan paras mahdollinen näkyvyys viemäriin.

Erityiset suojaustoimet poikkeusaikana

-Suojaudumme aina huolellisesti, mutta nyt meillä on erityisen tarkat ohjeet asunnoissa tehtäviin töihin. Työntekijöillä on päällään kertakäyttöhaalari, kenkäsuojat, käsineet sekä kasvomaskit. Lisäksi huolehdimme turvaväleistä sekä yleisesti hyvästä hygieniasta kuten käsien pesusta, kertoo Deleten työnjohtaja Eemeli Huhtaniska.

Tyrskyvuori11 viemärikuvaus suojavarusteet poikkeusaikana

Viemärikuvauksen suojavarusteet poikkeusaikana

Asukastiedotteet tärkeässä roolissa

Poikkeustilanne tai ei, kiinteistön asukkaita tiedotetaan aina huoneistoissa tehtävistä töistä. Tässäkin kohteessa asukkailla on rappukohtaisesti tiedossa työn suorittamisen päivä, jolloin tulee huomioida mm. asunnon mahdollisista lemmikkieläimistä huolehtiminen niin, että työ voidaan tehdä turvallisesti. Asukkaita on myös pyydetty varmistamaan, että keittiön allaskaappeihin on esteetön pääsy.

Huuhtelu- ja kuvauskalusto

Tämä projekti vie työaikaa arviolta kaksi työpäivää, kun käytössä on painepesuun varattu auto, viemärikuvauksen auto sekä muutama työntekijä. Kalusto liikkuu helposti kohteeseen kuin kohteeseen, ja pitkät letkut varmistavat pääsyn myös rappujen ylimpiin kerroksiin.

Huolto- ja kunnossapitotyöt kannattaa tehdä suunnitelmien mukaisesti

Hyvin hoidetuissa taloyhtiöissä, kuten tässäkin kohteessa, on laadukas ammattilaisen laatima korjaustarve ja kunnossapitotarveselvitys, jonka pohjalta tehdään suunnitelma kiinteistön huoltoon ja remontointiin. Suunnitelmassa määritellään mitä toimenpiteitä kiinteistössä tehdään ja milloin.

Taloyhtiö valitsi viemärikuvauksen suorittajan normaalin tarjouspyyntökäytännön kautta. Viemärikuvaus ja -huuhtelu ovat myös osa hyvää ennakoivaa viemärihuoltoa, jonka avulla on mahdollista ennakoida akuutteja ongelmia ja välttyä esimerkiksi vesivahingoilta.

-Työskentelemme aina huolellisesti ja otamme työssämme asiakkaat huomioon. Noudatamme eri viranomaisten ohjeita ja olemme tehneet tarkat ohjeistukset omalle henkilöstöllemme. En näe, että työmme aiheuttaisi tartuntavaaraa, vaan suosittelen tekemään huolto- ja kunnossapitotyöt suunnitellun aikataulun mukaisesti myös koronaepidemian aikana, sanoo kiinteistöpalveluiden toimialapäällikkö Tapio Helmimäki ja jatkaa

-Tietysti joskus tulee myös akuutteja viemäriongelmia, kuten tukoksia viemärissä – palvelemme myös päivystystehtävissä normaaliin tapaan.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *