Viemärin puhdistus ehkäisee tukoksia

Delete imupaineauto

Viemärihuuhtelu on asiakkaalle helppo toimenpide. Siihen voi valmistautua varmistamalla esteettömän pääsyn viemäreihin, kuten keittiön lavuaarin alapuoleiseen kaappiin tai muuhun suorituspaikkaan. Tarvittaessa hoidamme myös muut suojaukset ennen huuhtelua.

Viemäreihin kertyy irtokertymää ja likaa

Viemäreihin kulkeutuu paljon rasvaa, sekä ihmisen ihosta että esimerkiksi keittiön viemärin kautta erilaista ruoan laittoon liittyvää rasvaa ja esimerkiksi ruostetta. Viemäreihin kertyy myös mm. hienoa hiekkaa vaikkapa lasten kuravaatteista tai koirien tassuista, sekä erilaisia viemäriin kuulumattomia esineitä, kuten lasten leluja ja taloustarvikkeita. Vuosien mittaan rasva kertyy putkiston seinämille ja alkaa kerryttämään sinne myös muuta likaa, kun lika kertyy viemäriin vuosien mittaan, avoin osa putkesta pienenee, eikä viemäri enää toimi kuten on suunniteltu.

Paineletkun avulla päästään myös haasteellisiin kohteisiin

Viemärihuuhtelu suoritetaan paineletkun avulla ja aloitetaan mahdollisuuksien mukaan virtaussuunnassa alhaalta ylöspäin. Tällä varmistamme, että mahdollisesti irtoava lika ei pääse tekemään tukoksia. Imupaineautoon liitettävällä paineletkulla saamme puhdistettua viemärit tehokkaasti useiden kymmenien metrien matkalta, tarvittaessa koko kiinteistön osalta. Samaan viemäriputkeen voidaan paineletkun lisäksi liittää myös imu, jolloin irtokertymä imetään suoraan auton kyytiin, eikä massa kulkeudu putkessa eteenpäin.

Teemme kiinteistöihin tonttiviemäreiden, vaakaviemäreiden, pohjaviemäreiden sekä pystyviemäreiden huuhteluita, jos osittain tai kokonaisuutena. Kokonaisuudessaan kaikki kiinteistön viemärit on mahdollista huuhdella rakenteita rikkomatta. Paineletkun koko, painemäärä ja suuttimet valitaan viemärin koon ja materiaalien mukaan ja esimerkiksi viemärin sulatukseen on olemassa erillinen sulatussuutin.

Viemärihuuhtelu ennen viemärikuvasta

Asiantunteva viemäriammattilainen kuulee jo viemärihuuhtelun äänestä putkiston tilanteen, sekä tuntee paineletkun liikkeistä mahdollisen tukoksen. Näitä on mahdollista tutkia tarkemmin viemärikuvauksen avulla. Suosittelemme viemärihuuhtelua aina ennen viemärikuvausta, sillä puhtaasta putkistosta näkee viemärin kunnon luotettavasti. Viemärihuuhtelulla varmistamme kuvausraportin oikeellisuuden.

Viemärin puhdistus on osa ennakoivaa viemärihuoltoa

Säännöllinen viemärin puhdistus pitää viemärit kunnossa ja siten pyrimme ennaltaehkäisemään tukoksien syntyä. Tällöin voidaan välttyä mahdollisilta vesivahingoilta tai esim. päivystystyönä tehtävältä viemärin avaukselta.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *