Säännöllinen puhdistus pitää viemärit kunnossa, viemärikuvaus kertoo teknisen toimivuuden

Delete viemärikuvaus

Viemäri pysyy kunnossa säännöllisellä huuhtelulla, ja sen tekninen kunto on helppo selvittää kuvaamalla viemärit siihen tarkoitukseen erityisesti valmistetulla laitteistolla, osaavien ammattilaisten tekemänä. Kuvaus tehdään yleisimmin siinä vaiheessa, kun viemärin toiminnassa on löytynyt ongelmia; vesi nousee lavuaariin, viemäri pulputtaa tai viemäri vetää huonosti. Kuvaus kannattaa tehdä erityisesti silloin, kun suunnitellaan tulevia putkiremontteja.

Miksi viemäreiden säännöllinen huolto on tärkeää?

-Viemärit tulee huuhdella ja kuvata säännöllisin väliajoin. Huuhtelulla varmistamme viemäreiden parhaan mahdollisen toimivuuden ja kuvaamalla todennetaan viemärit ovat teknisesti toimintakunnossa eivätkä esimerkiksi tiivisteet ole vaurioituneet. Pahimmillaan toimimattomat viemärit aiheuttavat kalliita vesivahinkoja, mutta säännöllisellä ennakoivalla huollolla varmistetaan viemäreiden toiminta ja taloyhtiö voi reagoida ajoissa tarvittaviin huolto- ja korjaustöihin, sanoo Teemu Pohjanoksa, viemäriasiantuntija ja Kiinteistöpalveluiden asiakkuuspäällikkö.

Viemärin huuhtelu ja kuvaus on nopea ja asukkaalle vaivaton toimenpide

Kiinteistöjen viemäreiden kuvaus voidaan suorittaa kokonaisuudessaan kiinteistön kaikkiin viemäreihin (pysty-, pohja-, vaaka- ja tonttiviemäreihin) tai vaihtoehtoisesti viemärin kuvaus voidaan suorittaa pienemmissä osissa. Viemärikuvaukset suoritetaan tarkastuskaivojen tai puhdistusluukkujen kautta. Asuntokohtaiset vaakaviemärit kuvataan pääsääntöisesti huoneistokohtaisesti esim. lattiakaivon tai keittiön tiskialtaan alla olevan hajulukon kautta.

Viemärit on hyvä huuhdella säännöllisesti, jotta niihin kertynyt lika irtoaa. Lisäksi suosittelemme, että huuhtelu tehdään aina ennen kuvausta. Kuvausta ennen tehtävällä huuhtelulla varmistamme parhaan mahdollisen näkyvyyden ja kuvausraportin oikeellisuuden. Molemmat työvaiheet suoritetaan helposti yhdellä kertaa, jolloin asukkaalle ei aiheudu ylimääräistä haittaa.

Tarvittava kalusto liikkuu kätevästi autoissamme, imupaineauto hoitaa viemäreiden huuhtelun ja kuvauskalusto kulkee pakettiautossa. 2-3 henkilöä suorittavat työn, ja aikataulullisesti esimerkiksi 6 asunnon rivitalon viemäreiden huuhtelu ja kuvaus kestää vajaan työpäivän. Teemme viemärikuvaukset ”avaimet käteen” pakettina, joka kattaa työn ja jälkien siivouksen lisäksi myös mm. asukastiedotukset.

Selkeä kuvausraportti auttaa jatkotoimenpiteiden suunnittelussa

-Jokaisesta kuvauksesta toimitetaan tilaajalle kuvaustallenne, joka pitää sisällään kuvausmateriaalin sekä kuvauspöytäkirjan vikaluokkineen. Raportista saa halutessaan myös selkokielisen version, jossa ammattisanasto on karsittu minimiin. Tarvittaessa meiltä saa asiantuntijan mukaan taloyhtiön kokoukseen käymään läpi kuvausraportin, kertoo Kiinteistöpalveluiden päällikkö Tapio Helmimäki.

Viemärikuvauksen hinta

-Hinta kuvaukselle ja puhdistukselle määräytyy monestakin eri asiasta, kuten esimerkiksi viemäreiden koosta, viemärihaarojen määrästä, viemärin materiaalista, kaivojen määrästä sekä kohteen sijainnista. Jos kiinteistöstä on viemäripiirros, voimme sen pohjalta laskea urakkahinnan, mutta mikäli piirrosta tai muita tarvittavia tietoja ei ole saatavilla, tehdään kuvaus pääsääntöisesti tuntihintaisena, jatkaa Pohjanoksa.

Putkiremontti kannattaa aloittaa viemärikuvauksella

-Viemärit on aina hyvä huuhdella ja kuvata säännöllisesti. Pahimmillaan toimimattomat viemärit aiheuttavat kalliita vesivahinkoja, mutta säännöllisellä ennakoivalla huollolla varmistetaan viemäreiden toimintaa ja taloyhtiö voi reagoida ajoissa tarvittaviin huolto- ja korjaustöihin, jatkaa Pohjanoksa.

Viemärikuvaus on erityisen hyödyllinen silloin, kun suunnitellaan tulevia putkiremontteja, sillä kattavan raportin avulla on helppo lähteä toteuttamaan remonttia hallitusti.

Lue tästä, miten viemärihuuhtelu ja -kuvaus sujui vantaalaisessa rivitalokohteessa.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *