Turvallisuus syntyy sitoutumalla

Delete työturvallisuusvarusteita

Vaalimalla turvallisuusperiaatteitamme ”Pysähdy ja mieti”, ”Uskalla puuttua”, ”Oikeat suojaimet, oikea varustus”, ”Fiksusti liikenteessä” ja ”Noudata turvallisuusohjeita” vahvistamme Deleten työturvallisuuskulttuuria. Meillä on toimivat työkalut ja prosessit turvallisuustyöhön ja turvallisuuden mittaamiseen, jonka pohjalta asetamme tähän liittyvät tavoitteet.

Turvallisuuden seuranta ja kehitys

Seuraamme turvallisuustyön kehittymistä kuukausittain ja pyrimme tarttumaan ponnekkaasti poikkeamiin. Kehitämme myös jatkuvasti niin työkaluja kuin toimintatapojamme. Vain tavoitteellisella ja periksiantamattomalla turvallisuustyöllä pystymme kehittymään. Pyrimme kohti nollaa tapaturmaa ja asetettujen turvallisuustavoitteiden täyttyessä haluamme myös palkita henkilöstöämme matkan varrella.

Sitoutuminen ja johdon esimerkki ovat tärkeintä

Ensiarvoisessa asemassa turvallisuustyössä on niin johdon, esimiesten ja henkilöstön sitoutuminen, unohtamatta alihankkijoitamme. Ilman positiivista ja kannustavaa toimintatapaa turvallisuuden parantamiseksi, turvallisuusasioiden säännöllistä käsittelyä johtoryhmästä yksikkö- ja työmaakokouksiin sekä erityisesti turvallisuustyötä näiden kokousten välissä emme onnistu. Esimiesten rooli on tässä avainasemassa, sillä esimerkiksi turvallisuuskierrokset ja turvavartit ovat tukijalkoja, joihin nojaamme.

Turvallisuudessa ei valmistuta koskaan

Turvallisuustyö on jatkuvaa ja pitkäjänteistä, nopeita voittoja saamme harvoin, eikä turvallisuus käytännössä koskaan valmistu. Meidän tulee auttaa toisiamme tässä työssä ja sitoutumisellamme osoittaa turvallisuustyön merkitys organisaatiossamme. Myös asiakkaamme arvostavat korkealle turvallisuustyötämme ja samalla tämän liiketoiminnallinen merkitys kasvaa, asiakkailta saamamme tunnustukset ovat meille erityisen arvokkaita. Olemme näistä ylpeitä.

Turvallisuustiimi tekee töitä työturvallisuuden eteen yli liiketoimintarajojen

Vastuu turvallisuudesta jakaantuu koko organisaatioon. Deleten neljän hengen turvallisuustiimi auttaa yli liiketoimintarajojen ja tukee toimintaa parhaansa mukaan. Pyrimme turvallisuustiimissä luomaan parhaat mahdolliset edellytykset sille, että voimme jatkossakin olla ylpeitä työturvallisuuskulttuuristamme ja saavutuksistamme tällä saralla. Olemme iloisia onnistumisista, mutta samalla osaamme vaatia niin itseltämme kuin toisiltamme koko ajan enemmän.

Olemme kaikki sitoutuneita päämääräämme, nolla tapaturmaa.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *