Muistilista asbestitöiden teettäjille

Kuva kylpyhuoneen asbestikartoituksesta
Jos taloyhtiössä suunnitellaan linjasaneerausta tai muuta suurempaa korjausurakkaa, on syytä olla ajoissa liikkeellä kartoittamassa kiinteistön haitta-aineet. Laadukkaalla kartoitustyöllä urakan esivalmistelu ja toteuttaminen sujuvat jouhevasti ja yllätyksiltä vältytään.
Meillä Deletessä on vuosien kokemus asbestipuruista ja muista haitta-ainepuruista sekä tutkimuksista – ammattitaitoomme voi luottaa. Ammattitaitomme ja pitkä kokemuksemme takaavat asiakkaallemme laadukkaan ja kustannustehokkaan palvelun.

Tässä muutamia vinkkejä asbestitöiden teettämiseen. Huolehdi ainakin nämä muistilistan asiat kuntoon asbestitöitä teettäessäsi:

  • Teetä kattava ja laadukas kartoitus.
  • Teetä kartoitus ajoissa, jolloin voit säästää hieman kustannuksissa.
  • Harkitse ulkopuolisen tahon, esimerkiksi AHA-asiantuntijan, palkkaamista asbestitöiden kilpailuttamiseen ja valvomiseen.
  • Teetä puhtausmittaus eri tekijöillä kuin asbestipurkutyöt, jotta voit varmistua sen puolueettomuudesta.
  • Valitse asbestitöitä toteuttamaan koulutetut, asiantuntevat urakoitsijat – neuvoja saat tarvittaessa Suomen Asbesti- ja Pölysaneerausliikkeiden liitosta.

Faktaa asbestista

Asbestin purku on luvanvaraisia ja lujaa ammattitaitoa vaativaa työtä. Yleisimmät asbestipitoiset rakennusmateriaalit ovat putki- ja iv-kanavaeristeet, kate- ja verhouslevyt, kiinnitys- ja tasoitelaastit, lattiapinnoitteet ja niiden kiinnitysliimat, paloeristeet ja julkisivumaalit.
Lisäohjeita löydät artikkelistamme ”Näin teetät asbestityöt laadukkaasti”

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *