Talkoolava-arvonnan voittaneen Eila Tahvanaisen onnenpäivä

– Tämä on kyllä onnenpäivä!

Näin tiivisti tunteensa Hämeenkyrön Jumesniemessä asuva Eila Tahvanainen. Eila voitti Pirkanmaan Deleten talkoolava-arvonnassa kuormalavan omalle pihalleen. Koska Eila ilahtui niin kovasti voitostaan ja tarvitsi talkoisiinsa apua, 70-vuotiasta Eilaa oli vintin ja varaston tyhjentämisessä auttamassa myös kolme Deleten talkoolaista.

Delete-nimi kiinnitti huomion

Eila Tahvanainen asuu 90-luvulla rakennetussa omakotitalossa, jonka vinteille ja varastoihin oli mutkikkaiden elämän sattumusten vuoksi kerääntynyt paljon poisheitettävää tavaraa.

– Olen jo pitkään miettinyt ja murehtinut, että miten minä saan nuo kaikki turhat tavarat pois, hän kertoo.

Sattumalta hän näki netissä ilmoituksen Deleten talkoolava-arvonnasta.

– Kiinnitin huomiota hauskaan nimeen – Delete – niin kuin poistaa. Sain siitä ajatuksen, että minulla tuota poisvietävää tässä talossa olisi runsaasti, ja osallistuin arvontaan.

Kun puhelu sitten voitosta tuli, Eila ei ollut uskoa sitä todeksi.

– Siinä kohtaa en edes muistanut koko kilpailua. Luulin ensin ihan pilasoitoksi, mutta totta se oli ja kyllä olin tästä mielissäni.

 Eila Tahvanainen voitti arvonnassa jätelavan ja talkooporukan pihalleen, Toni Hirsimäki Deleteltä oli mukana talkoissa. Kuvat Laura Vesa

Täysi lavallinen poisheitettävää

Eikä Eila ollut turhaan iloinen. Deleten lava saapui Eilan kodin pihaan kesäkuun alussa, helteisenä päivänä aamukahdeksalta. Useamman tunnin uurastamisen jälkeen lava oli aivan täynnä – ja varastot ja vintit tyhjät.

– Kyllä siinä oli talkoomiehillä kova urakka. Vintille piti vielä kiivetä hankalat raput. Vintti oli ääriään myöten täynnä. Sattui vielä kuuma päivä. Mutta kaikki tyhjennettiin, ja ainoa, mikä jäi säästöön, oli poikani aikanaan käyttämä rataspolkuauto, kaikki muu vietiin lavalle, Eila kertoi.

Hän kiitteli talkoolaisia ahkeriksi ja kohtelijaiksi.

– En olisi kyllä itse millään saanut näitä kaikkia romuja lavalle. Kiitos ihan todella paljon. Tämä oli yksi elämäni onnellisimmista päivistä.

Pirkanmaan arvonnan lisäksi Deleten talkoolavan voittivat Hannele Jantunen Ulvilasta ja Mika Pajukangas Sipoosta. Paljon onnea ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

 

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *