Linjasaneerauskonsepti kehitettiin asiakkaiden tarpeiden pohjalta

Deleten linjasaneerauskonsepti piirroskuvana

Putkiremontti, eli linjasaneeraus, tarkoittaa että koko kiinteistössä uusitaan käyttövesi-, lämmitysvesi- ja viemäriputkien lisäksi märkätilat kokonaisuudessaan, myös märkätilojen vesieristykset, laatoitukset ja vesikalusteet. Joskus linjasaneerauksen yhteydessä korjataan rakenteita ja uusitaan kylpyhuoneiden lisäksi esimerkiksi keittiöt. Remontti etenee yleisimmin yksi pystylinja kerrallaan, josta tulee nimi linjasaneeraus.

Hyvä projektinhallinta ja aikataulutus tuo hyötyjä kaikille osapuolille

Linjasaneeraus on asukkaille haasteellinen projekti, ja yleisimmin asunnosta muutetaan pois remontin ajaksi. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää suunnitella ja aikatauluttaa projekti huolella, ja pitää erityistä huolta aikataulujen pysyvyydestä. Mitä lyhyemmäksi ajaksi evakko saadaan, sitä parempi asukkaille. Tästä tarpeesta sai alkunsa Deleten linjasaneerauskonsepti.

Deleten linjasaneerauskonseptiin kuuluu:

  • kartoitustyöt (haitta-aineet, suojaustarpeet, rakenteet)
  • olosuhdehallinta ja suojaukset (pöly, kosteus, lämpötila)
  • purkutyöt (myös haitta-ainepurku)
  • rappaus
  • palokatkot ja jätehuolto
  • jatkuva työnjohto kohteessa

”Asiakkailla on ollut tarve saada nopeutettua aikataulua linjasaneerauksissa, ja kun yksi toimija tekee useamman työvaiheen niin työt on helpompi aikatauluttaa ja saada aikasäästöä sitä kautta. Tällä järjestelmällä on myös mahdollista pitää työnjohto paikalla koko ajan, joka puolestaan edistää työn seurantaa ja laatua” sanoo Deleten saneerauspalveluiden toimialapäällikkö ja linjasaneerauskonseptin kehittäjä Marko Ylikännö.

Laaja olosuhdeseuranta

Deletellä on vahva osaaminen purkamisesta, haitta-aineista ja näihin liittyvistä suojauksista. Uuden konseptin myötä yritykseemme on hankittu lisäosaamista rappauksesta, ja olosuhdeseuranta on laajennettu koskemaan koko konseptia. Seurantaa on mahdollista tehdä ”online” 24/7.

”Olosuhdeseurannassa kartoitetaan paineolosuhteet, jotta pöly siirtyy oikein, sekä seurataan lämpöä ja kosteutta, joka vaikuttaa mm. rappauksen kuivumiseen. Meiltä löytyy myös laitteet ja osaaminen mahdollisten kosteusvaurioiden kuivattamiseen sekä tilojen lämmittämiseen.” lisää Ylikännö.

Aikataulut pitävät haastavissakin kohteissa

Uusi toimintamalli linjasaneerauksiin alkoi vuonna 2017 ja rapattuja kohteita on tehty jo kymmeniä. Päätoiminta-alueena on pääkaupunkiseutu, Turku ja Tampere. Kokemukset kohteista ovat olleet hyviä, ja aikatauluissa ollaan pysytty myös haastavissakin kohteissa.

”Deleteltä saa samaan aikatauluun kylpyhuoneet rapattuna, kun muilta toimijoilta purettuna. Lisäksi teemme valmiiksi myös timanttireiät ja putki- ja sähköroilot.” kertoo Ylikännö asiakkaan saamista hyödyistä.

Toimiva paketti asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin

Työvaiheet on yksikköhinnoiteltu. Selkeän hinnoittelun myötä työtä on helppo ostaa, ja niistä saadaan kasattua toimiva paketti asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Toimintamalli tehostaa prosesseja, ja on usein myös tilaajan kannalta helppo ja toimiva ratkaisu.

”Sopimusmalli, jossa työvaiheet on yksikköhinnoiteltu, tukee nopeaa reagointia linjasaneerauksissa usein vastaan tulevien muutosten vuoksi. Tällä sopimusmallilla työmaalla ei tarvita enää erillistä, aikaa vievää lisä- ja muutostyötarjousmenettelyä.” päättää Marko Ylikännö.

Kirjoita kommenttisi tähän:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *