Jalostamontie 36, 06850Kulloo
Päivämäärä2015

Neste Oilin suurseisokin puhdistustyöt ja vesihiekkaleikkaukset

Viiden vuoden välein toteutettava Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokki on omaa kokoluokkaansa kansainvälisessä vertailussa. Delete vastasi osasta säiliöiden ja putkilinjojen pesuja sekä jalostamon kaikkien soihtulinjojen vesihiekkaleikkauksista. Jalostamon alas ajaminen kestää kaksi viikkoa, ja huoltoseisokki alkoi huhtikuun loppupuolella. Sen jälkeen työskenneltiin kuukauden verran tiiviissä tahdissa, jotta jalostamo saatiin käynnistettyä uudelleen toukokuun lopulla.

Kansainvälisessä  mittakaavassa Neste Oilin suurseisokki oli omaa kokoluokkaansa. Kun yli 400 000 työtunnin kokoiset seisokit luetaan globaaleilla markkinoilla jo todella isoiksi urakoiksi, oli Nesteen seisokki 1,3 miljoonalla työtunnillaan megaluokan rutistus. Delete vastasi sekä ponnisteluiltaan että aikataulultaan joistakin seisokin kriittisimmistä työvaiheista.

”Olemme investoineet uuteen leikkauskalustoon, jonka ansiosta työprosesseja voidaan automatisoida ja mekanisoida erilaisten kuljetinlaitteiden avulla. Leikkausta saadaan nopeutettua, ja leikkausjälki on siistimpää. Laadun lisäksi automatisointi parantaa työturvallisuutta ja lisää työn tehokkuutta.”

Jukka Laksola, projektipäällikkö, Delete Finland Oy

Lue lisää kohteesta