Helsinki-Vantaan lentoasema, 01530Vantaa
Päivämäärä2017

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöportin 28 siltapaikan uudistus

Helsinki-Vantaan lentoaseman portin 28 lentokoneen siltapaikka korjattiin elokuussa 2017. Korjaus varmistaa, että lähtöportille pysäköitävä lentokone on turvallisesti matkustajasillan päässä ja koneen ohjaaminen siltapaikalle ja pois on sujuvaa sekä turvallista. Korjaustyössä lentokoneen siltapaikka, eli noin 700-neliöinen betonista valettu maa-alue matkustajasillan kohdalla uusittiin. Sen betoninen pintalaatta poistettiin, pohja korjattiin ja tilalle valettiin uusi, juuri kyseiseen käyttöön suunniteltu betonilaatta.

Siltapaikan laatan uusinta aloitettiin asfaltinpoistokoneen avulla. Kone rouhi vanhan confalt-pinnan ja betonilaatan 6 senttimetrin syvyydeltä irti. Kun vanha pintamateriaali oli rouhittu irti, jatkettiin työtä käsittelemällä koko alue vesipiikkaamalla osittain manuaalisesti ja osittain robotin avulla. Loppujen työvaiheiden etenemistä nopeutettiin pystyttämällä noin 1000 neliömetrin kokoinen sääsuoja korjattavan alueen ylle. Sääsuojan sisällä työtä voitiin tehdä turvallisemmin ja myös valun kuivuminen helpottui, kun pystyttiin työskentelemään ilman sääolosuhteiden vaikutusta.

Nopea ja erittäin suunnitelmallinen korjausprosessi ovat avainasemassa, jotta portti on pois lentoliikenteen käytöstä mahdollisimman vähän aikaa.

”Kilpailutamme kaikki toimijat ja valinnassa painotetaan monia kriteereitä. Arvioimme esimerkiksi palveluntuottajan kykyä toimia vastuullisesti työturvallisuus- ja ympäristöasioissa.”

Heini Noronen-Juhola, Finavia

Lue lisää kohteesta