Rakennusjäte vuonna 2020? Tule Asta-messuille kuuntelemaan aiheesta Deleten puheenvuoro!

Rakennusjätteen käsittelyä

Valtakunnallisen jätesuunnitelman mukaan rakennustyömailla pyritään hyödyntämään materiaalina 70 % rakennusjätteestä jo vuonna 2020. Kuinka tämä tavoite näkyy työmailla? Kuinka siihen voisi käytännössä päästä?

Tule Tampereen Asta-messuille pe 1.2.2019 kuulemaan aiheesta Deleten puheenvuoro A-hallissa klo 11.00-11.25.

”Suomessa tapahtuu paljon kiertotalouden parissa ja uudistuksia tulee tasaiseen tahtiin, mutta muutama osa-alue tuntuu pysyttelevän paikallaan. Yksi niistä on rakennusjätteen kierrätys. Säännöllisin väliajoin innovoidaan uusia keinoja lajitella rakennusjätteet jo työmaalla, mutta käytäntö jää puuttumaan. Rakennustyömaalla halutaan rakentaa ja korjata, ei lajitella jätteitä – mikä on tavallaan ihan ymmärrettävää, mutta maailma muuttuu ja muutoksessa on pysyttävä mukana. Rakennustyömailta tulee toiseksi eniten jätettä kaivannaisteollisuuden jälkeen, joten ihan pienistä määristä ja vaikutuksista ei ole puhe.” kertoo ympäristöasiantuntija Katja Vaulio. Lue lisää rakennustyömaan materiaalikierrätyksestä Deleten lehdestä.