Delete Group on toteuttanut Delete Heavy Demolition AB:n divestoinnin

Delete

DELETE GROUP OYJ, PÖRSSITIEDOTE 5.3.2020 KLO 14:00 EET

Delete Group (“Delete“) on toteuttanut Purkupalvelut-liiketoiminta-alueella toimivan ruotsalaisen konserniyhtiönsä, Delete Heavy Demolition AB:n, divestoinnin. Kauppa toteutettiin myymällä Delete Heavy Demolition AB:n kaikki osakkeet Delete Sweden AB:lta Lotus Maskin & Transport AB:lle. Vuonna 2019 Ruotsin kokonaispurkupalvelut-liiketoiminnan liikevaihto oli 10,3 miljoonaa euroa ja liikevoitto -1,6 miljoonaa euroa ennen arvonalentumisia. Vuoden 2019 lopussa Delete Heavy Demolition AB:n netto-omaisuuden arvo Delete Groupille oli nolla euroa.

Deleten kokonaisurkupalvelut-liiketoiminta Ruotsissa on alisuoriutunut vuodesta 2017 alkaen, ja divestointi mahdollistaa Deleten keskittymisen vakaiden ympäristöpalveluliiketoimintojensa pitkäaikaiseen kehittämiseen Puhdistuspalvelut-liiketoiminta-alueen toimiessa yhtiön liiketoimintojen perustana.

Delete on Pohjoismaissa toimiva täyden palvelun ympäristöpalvelujen tarjoaja, jonka toiminta jakautuu kolmeen liiketoimintaan: Puhdistuspalveluihin, Purkupalveluihin ja Kierrätyspalveluihin. Vuonna 2018 aloitetun strategisen arvioinnin tuloksena Delete on selvittänyt mahdollisuuksia myydä yksi tai useampi liiketoiminta-alueensa tai liiketoiminta-alueensa osa, kuitenkin lukuun ottamatta Puhdistuspavelut-liiketoimintaa (yhdessä “Divestoinnit“).

Delete toteutti 27. marraskuuta 2019 suostumusten hakumenettelyn kaikilta sen 110 miljoonan euron senior-ehtoisen vakuudellisen vaihtuvakorkoisen vuonna 2021 erääntyvän joukkovelkakirjalainan (ISIN FI4000252119) (“Joukkovelkakirjalaina“) haltijoilta tiettyjen muutosten hyväksymiseksi Joukkovelkakirjalainan ehtoihin voidakseen toteuttaa yhden tai useamman Divestoinnin sillä ehdolla, että kyseisistä Divestoinneista saatava nettotuotto käytettäisiin Joukkovelkakirjalainan osittaiseen ennenaikaiseen takaisinmaksuun. Delete Heavy Demolition AB:n Divestoinnista saadusta nettotuotosta transaktiokulujen jälkeen ei jää varoja Joukkovelkakirjalainan osittaiseen takaisinmaksuun, minkä vuoksi Joukkovelkakirjalainan osittainen ennenaikainen takaisinmaksu ei tämän Divestoinnin yhteydessä sovellu.

Lisätietoja:

Ville Mannola, CFO

puh: +358 400 357 767

email: ville.mannola@delete.fi

DELETE GROUP LYHYESTI

Delete Group on yksi johtavista Pohjoismaissa toimivista täyden palvelun ympäristöpalvelujen tarjoajista. Konserni tarjoaa asiakkaiden liiketoiminnan kannalta kriittisiä palveluita, jotka vaativat erityisosaamista ja erikoislaitteita kolmella eri liiketoiminta-alueella: Puhdistuspalveluissa, Purkupalveluissa ja Kierrätyspalveluissa. Delete syntyi vuonna 2010 Toivonen Yhtiöiden ja Tehocin yhdistyessä, ja pohjoismainen pääomasijoittaja Axcel osti sen vuonna 2013. Delete on ostanut vuodesta 2011 alkaen 34 yritystä, jotka toimivat teollisuuden puhdistus- ja purkualoilla.

Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja sen palveluksessa on noin 1 000 ammattilaista yli 34 toimipaikassa Suomessa ja Ruotsissa.

Lisätietoja Lotus Maskin & Transport AB:sta: https://www.lotusab.se/