Delete käyttää Suomessa toimitiloissaan ja tuotantolaitoksissaan vain uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä

Käytämme 100% uusiutuvaa energiaa 2020 logo

Delete käyttää Suomessa toimitiloissaan ja tuotantolaitoksissaan 1.1.2020 alkaen Nordic Green Energyn myymää sähköä, joka on tuotettu 100-prosenttisesti uusiutuvilla vesi-, tuuli- ja aurinkovoimalla.

Delete määrittelee yritysvastuuohjelmassaan yhdeksi tavoitteeksi puhtaan ympäristön ja on määrittänyt ympäristöä koskevat suorituskykymittarit, joilla seurataan muun muassa energian kulutusta sekä hiilidioksidipäästöjä ja CO2-intensiteettiä.

Vuonna 2018 Deleten sähkönkulutus Suomessa oli 3 982 MWh, mikä aiheutti hiilidioksidipäästöjä 1 242 tonnia. Jatkossa Nordic Green Energyn sähköenergian ansiosta Deleten toimitiloissaan ja tuotantolaitoksissaan Suomessa käyttämä sähkö ei aiheuta lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

–Valitsemalla täysin uusiutuvilla menetelmillä tuotettua sähköenergiaa parannamme CO2-intensiteettiämme. Energiamuoto on 100-prosenttisesti vihreää alkuperämerkittyä sähköä, joka ei tuota hiilidioksidipäästöjä. Siirtyminen Suomessa täysin uusiutuvaan sähköön on myös panostus ilmastonmuutoksen hillitsemiseen, kertoo Deleten HSEQ-johtaja Markku Salminen.
Nordic Green Energyn myymän sähkön alkuperä on todennettu eurooppalaisen Guarantee of Origin -järjestelmän mukaisesti. Suomessa toimitetun sähkön alkuperä rekisteröidään ja todennetaan Fingrid Oyj:n alkuperätakuujärjestelmässä.

Lisätietoja Nordic Green Energystä https://www.nordicgreen.fi/

Markku Salminen
HSEQ-johtaja