SkipUp lavat ammattikäytössä Deleten purkutyömailla

Delete SkipUpin avulla tyhjä lava voidaan vaihtaa täyteen helposti ahtaissakin tiloissa

Ensimmäiset sarjat Delete SkipUp lavajärjestelijää on otettu käyttöön Deleten omilla purkutyömailla. Kokemukset ovat olleet hyviä, ja lavojen määrää tullaan lisäämään kvartaaleittain. Purkutyömailta tulee paljon erilaista kuljetettavaa materiaalia. SkipUp tuo merkittävää apua kuljetusten tehostamiseen, sillä järjestelmän avulla lavoja voi kuljetuksessa olla kaksi päällekkäin.

Monta erilaista materiaalia kuljetuksessa yhtä aikaa

-Deletellä purkutyöt tehdään aina lajittelevana purkuna, jolloin materiaalit pyritään mahdollisimman tehokkaasti erottelemaan toisistaan heti purkutyömaalla. Meille SkipUpissa tärkeää on se, että voimme kuljettaa kerralla maksimissaan jopa 6 lavaa erilaista materiaalia kerralla, säästää siten aikaa sekä polttoainetta, ja sitä kautta tietysti myös ympäristöä, sanoo Jari Sulin, konepäällikkö, Delete Demolition Oy.

Lisää tilaa hallipihoille

Kokonaispurkutyömailla on usein hyvin tilaa lavojen lastaukseen ja säilyttämiseen. Kaikki lavat eivät kuitenkaan ole koko aikaa käytössä, vaan niitä joudutaan myös säilyttämään omien hallien pihoilla. SkipUp lavoja voidaan säilyttää kaksi päällekkäin, jolloin säästetty tila saadaan käyttöön muulle toiminnalle. Samalla myös turvallisuus hallialueella paranee.

Ei tarvitse ajaa tyhjiä kuormia

Jari Ahola, Delete Demolition Oy kuljettaja, on ajanut SkipUp lavoja työssään paljon. Raskaimmillaan hänellä on ollut kerralla 4 täyttä lavaa betonia, mutta kuljetuksessa on ollut paljon muutakin työmailla lajiteltua materiaalia kuten kuparia, alumiinia ja kaapeleita.

-SkipUp lavoja on helppo käyttää. Lavan päällekkäin laitto kyytiin on käytännössä sama operaatio, kun normaalin lavan nosto perävaunuun. Kun lavoja voi kuljettaa useita kerralla, niin ei tarvitse käytännössä koskaan ajaa tyhjällä kuormalla, ja kuljetuksissa voi myös helposti yhdistellä lavoja jopa useilta eri työmailta.

Apua kaupunkikohteiden kuljetuksiin

Ahtaissa kaupunkiolosuhteissa SkipUp on erityisen hyödyllinen, sillä samalla kertaa voi tuoda työmaalle kaksi uutta lavaa. Lisäksi lavat voidaan helposti vaihtaa täysiin lavoihin samalla paikalla ilman, että tarvitsee välillä kiertää tyhjänä korttelia ympäri. Saneerauspurkukohteet ovat usein kaupungeissa, niissä käytetään jo muutenkin matalareunaisia lavoja, joten ne ovat ideaalisia käyttökohteita SkipUpille. Tulevan talven aikana järjestelmää päästään testaamaan kaupunkiolosuhteissa myös lumenajossa.