Deleten SkipUp -lavajärjestelijä ehdolla IAA:n Trailer Innovation -palkinnon saajaksi

”Trailer Innovation” -palkinto on suunniteltu edistämään innovaatioita perävaunujen ja ajoneuvokorirakennuksen aloilla. Deleteltä kilpailussa on mukana uusi SkipUp-lavajärjestelijä.

Trailer Innovation palkintoa on jaettu vuodesta 2002. Palkinnon tarkoitus on antaa tunnustusta perävaunujen ja ajoneuvokorirakentamisen innovaatioille Euroopassa. VDA on ollut alusta lähtien palkinnon tukija, ja Trailer Innovation Awards on olennainen osa IAA Nutzfahrzeuge -tapahtumaa.

Kilpailun tuomaristossa on 15 jäsentä. Jokainen tuomariston jäsen toimii itsenäisesti antaen pisteitä osallistujille. Pisteytyksessä huomioidaan erikseen mm. innovaatio, turvallisuus ja kustannustehokkuus.

Delete osallistuu kilpailuun uudella SkipUp -lavajärjestelijällä. SkipUp -lavan avulla työmaalla oleva täysi vaihtolava voidaan korvata tyhjällä lavalla samalla, kun täysi lava nostetaan auton kuljetettavaksi. Keksintö tehostaa työmaalogistiikkaa, ja logistiikan päästöt voivat jopa puolittua. Myös lavojen säilyttämiseen tarvittavan lavakenttätilan tarve vähenee merkittävästi, sillä SkipUp-mahdollistaa kolmen lavan säilyttämisen päällekkäin.

Deleten lavajärjestelijän käytön hyödyt

  1. Puolet vähemmän kuljetusten aiheuttamia päästöjä, 50 % pienempi hiilijalanjälki
  2. Puolet vähemmän kuljetuskustannuksia
  3. Puolet vähemmän ajoneuvoja työmaalla, turvallisempi työmaa
  4. Soveltuu standardilavoille
  5. Ei vaadi muutoksia nykyiseen kuljetuskalustoon
  6. Kolminkertaistaa lavakentän kapasiteetin

Palkinnot jaetaan 21.9.2018 IAA Nutzfahrzeuge -tapahtumassa.