Delete avaa uuden betoni- ja tiilijätteen vastaanottoaseman Ylöjärvelle 19.2.2018

Delete avaa Ylöjärven Kolsoppiin 19.2.2018 uuden betoni- ja tiilijätteen vastaanottoaseman, jonka vuosittainen ympäristöluvan mukainen vastaanottokapasiteetti on 100 000 tonnia.

”Tänne voi tuoda betoni- ja tiilijätettä sekä niihin rinnastettavaa materiaalia, kuten esimerkiksi pihakiviä tai vaikka keraamista laattaa”, tarkentaa aluepäällikkö Tommi Järvinen Deleteltä.

Betoni- ja tiilijäte käsitellään 2 400-neliömetrisessä hallissa, johon mahtuu kerrallaan noin 20 000 tonnia murskattavaksi tarkoitettua materiaalia. Sitä voi tuoda paikalle arkisin aamuseitsemästä iltakymmeneen asti.

Jätemaksu määräytyy kuorman painon mukaan, ja lisäksi veloitetaan punnitusmaksu.

”Hintaa yhdelle jätebetonitonnille tulee noin 20 euroa punnitusmaksun lisäksi”, arvioi Järvinen.

Purkubetonista syntyy DeleKiveä maarakennukseen

Kolsoppi on Pirkanmaan ainoa tämän mittakaavan vastaanottoasema, jolla on uudenaikaiset ympäristöluvat.

”Olemme saaneet ympäristökeskukselta luvan 100 murskauspäivään vuodessa”, Järvinen kertoo.

Kun betoni- ja tiilijätteelle on oma hallinsa, sen seulonnasta, käsittelystä ja murskaamisesta ei synny melu- ja pölyhaittaa ympäristöön. Hallissa materiaali lajitellaan ja esikäsitellään ensin kaivinkoneella, ja murskaamista varten käytössä on tela-alustoilla liikuteltavat laitteet.

Murskaimessa viimeisetkin betoniraudoituksen palat erotellaan magneetin avulla. Metalli kierrätetään ja epäpuhtaudet, kuten puu ja muovi viedään Deleten jätteenkäsittelyasemalle Ruskoon jatkokäsittelyä varten.

Kun muu aines on eroteltu asianmukaisesti, betoni- ja tiilijäte murskataan. Murskeen palakoko on 0–90 millimetriä, josta syntyy CE-merkittyä DeleKiveä.

”Ominaisuuksiltaan DeleKivi soveltuu maarakentamiseen esimerkiksi erilaisille kentille, reiteille ja väylille tai teollisen rakentamisen pohjaksi.”

Kun asiakas käyttää DeleKiveä hankkeissaan, siitä pitää ilmoittaa ELY-keskuksen rekisteriin. Tämä perustuu tämän vuoden alussa päivitettyyn MARA- eli maarakennusasetukseen.

”Asetuksen mukaisesti eräiden jätteiden, kuten betonin, käyttämisestä pitää tehdä tarkka paikkailmoitus ja antaa seloste käytetyn materiaalin laadusta. Jos asiakas käyttää DeleKiveä, me Deletellä autamme asiakasta selvityksen tekemisessä”, Järvinen selventää.

Betoni- ja tiilijätteen vastaanottoasema Kolsopissa:
Vehmaantie 5, Ylöjärvi
Avoinna ma–pe klo 7–22

Asemalle voi tuoda betoni- ja tiilijätettä sekä niihin rinnastettavaa materiaalia, kuten pihakiviä tai keraamista laattaa

Muut Deleten jätteen vastaanottoasemat Pirkanmaalla:
Myllypuro, Joentaustankatu 21, Tampere (siirtokuormausasema)
Ruskon jätteenkäsittelylaitos, Tauskonkatu 30–32, Tampere (myös yksityishenkilöiden pienjäteasema)
Rusko, Tauskonkatu 28, Tampere (nestemäiset jätteet)

Lisätietoja palveluistamme: https://www.delete.fi/services/kierratys-ja-jatteenkasittely/


Lisätietoja antaa

Tommi Järvinen

Delete Finland Oy

+358 40 522 2750