Teollisuuskattilat puhtaaksi ilman huoltoseisokkeja

 

Puhtaat teollisuuskattilat hyödyttävät koko tuotantolaitoksen toimintaa. Säännöllinen epäpuhtauksien poistaminen kasvattaa kattiloiden lämmönsiirtokykyä ja tehostaa niissä tapahtuvia palamisreaktioita. Lisäksi puhdistaminen vähentää vaativien huoltotoimenpiteiden tarvetta ja parantaa koko laitoksen käyttövarmuutta.

Tavallisesti kattilat puhdistetaan tuotantolaitosten muiden huoltotöiden yhteydessä. Koko tehtaan alasajoa vaativat huoltoseisokit tulevat kuitenkin kalliiksi, minkä vuoksi kattiloiden puhdistusväliä saatetaan venyttää niiden optimaalisen toiminnan kannalta liian pitkäksi.

Deleten Bang & Clean -menetelmällä teollisuuskattilat voidaan puhdistaa myös laitoksen ollessa täydessä käynnissä. Menetelmä perustuu etyyniä ja happea sisältävän kaasuseoksen räjähdyksessä syntyvään paineeseen. Paineaallot irrottavat tuhkan ja muut epäpuhtaudet tehokkaasti ja kattilaa vahingoittamatta. Kattilaa voidaan käyttää koko puhdistuksen ajan, ilman rajoituksia.

Säännöllinen räjäytyspuhdistus nopeuttaa myös seisokkien aikana tehtävää huoltoa. Kattiloiden kunto voidaan puhdistusten yhteydessä kartoittaa reaaliaikaisesti, mikä helpottaa huoltotoimenpiteiden ennakointia.

Bang & Clean on paitsi nopea ja turvallinen, myös ympäristöä säästävä menetelmä. Sen käyttö ei edellytä puhdistusaineiden tai muiden ympäristölle haitallisten kemikaalien käyttöä. Menetelmä soveltuu erilaisten teollisuuskattiloiden, kuten jätteenpolttokattiloiden, sooda- ja biojätekattiloiden sekä sähkösuodattimien ja erityyppisten siilojen puhdistukseen.

Delete Bang & Clean – puhdasta nopeasti

  • Ei tuotantokatkoksia tai rajoitustoimia – puhdistuksen voi tehdä kattilan ollessa käytössä.
  • Kattilan säännöllinen puhdistus tehostaa palamisreaktioita ja lämmönsiirtoa.
  • Ympäristöä säätävä menetelmä helpottaa kattiloiden kunnossapitoa ja parantaa puhdistuksen laatua.
  • Räjäytyspuhdistus huoltoseisokin aikana lyhentää seisokin kestoa.
  • Kattilan kuvaaminen antaa tietoa kattilan kunnosta ja helpottaa huoltotoimenpiteiden ennakointia ja suunnittelua.

Deleten Bang & Clean -menetelmä on esittelyssä Energiamessuilla 25.–27. lokakuuta Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa. Osastollamme voit tutustua Deleten yksinoikeudella Pohjoismaissa tarjoamaan Bang & Clean -puhdistusmenetelmään sekä muihin energia- ja prosessiteollisuuden kunnossapidon ratkaisuihimme. Tervetuloa! Löydät meidät osastolta A911.