Deletelle uutta syklonitekniikkaa suurtehoimurointiin

– Uusi tekniikka mahdollistaa sen, että imuteho säilyy koko ajan samana. Jatkuvalla korkealla teholla onkin merkitystä juuri silloin, kun työskennellään teollisuuden parissa erittäinkin vaativissa olosuhteissa, kertoo Deleten hankintapäällikkö Timo Turkkinen.

Sykloni-imuri on kehitetty erityisesti palvelemaan haitallisten ja vaarallisten aineiden poistoa. Käyttäjälle CycloVac tuo etuja vähäisen puhdistus- ja huoltotarpeen, käytön nopeuden ja jatkuvan tehon kautta. Nämä ominaisuudet tuottavat kustannussäästöjä säästyneen ajan kautta. Laitteiston pumppua voidaan myös käyttää kolmella eri nopeudella riippuen käsiteltävästä materiaalista ja työkohteesta. Optimaalisen käyttönopeuden valinnalla voidaan vaikuttaa polttoaineen kulutukseen. Nopeutta laitteiston käyttöön tuo mahdollisuus vaihtaa märkäimutyöstä kuivaan materiaaliin ja toisin päin vain yhdellä napin painalluksella.

– Kustannustehokkuutta saavutetaan, kun perinteisen teknologian tarvitsemia säkkejä ei tarvita, suodattimia ei ole perinteiseen suurtehoimuriin verrattuna kuin hepa-suodattimet ja turvasuodattimet, ja niitäkin voidaan puhdistaa ja uusiokäyttää. Samoin huolto- ja ylläpitokustannukset ovat pienemmät kuin perinteisessä märkäimurissa, jatkaa Turkkinen.

Ympäristöystävällisyys ja työturvallisuus huipussaan

Laitteisto täyttää tiukat keskieurooppalaiset työturvallisuuskriteerit. Käyttäjäturvallisuus varmistuu muun muassa kaksoisohjauksen ja työskentelyn turvaviiveiden avulla, joiden avulla vältetään vaaratilanteita.

Myös ympäristöystävällisyys on huippuluokkaa – laite on rakennettu viimeisimpien ympäristö- ja työturvallisuusvaatimusten mukaan. Imurissa on yhteensä kahdeksan syklonia, 4 + 4 molemmin puolin laitteistoa. Syklonit puhdistavat itse itsensä, kun laitetta käytetään. Varustuksena on 12 kuution ruostumattomasta teräksestä valmistettu säiliö käsiteltävälle materiaalille, mikä mahdollistaa suurienkin volyymien käsittelyn.