Kiertokapula Oy ja Delete yhteistyöhön kierrätys- ja jätteenkäsittelypalveluissa

– Valmistamme materiaalista teollisuuden käyttöön sopivaa REF-polttoainetta. Arviolta vähintään 50 % saapuvasta materiaalista menee tähän tarkoitukseen, kertoo aluepäällikkö Tommi Järvinen Deleten Tampereen kierrätyslaitokselta.

– Kierrätyslaitoksemme tuottama REF-polttoaine on poissa kaatopaikoilta, jolloin jätteen loppusijoitus vähenee. REFiä valmistetaan kaukolämmön ja sähkön tuotantoon. Lisäksi sitä käytetään muun muassa teollisuuden prosessihöyryn tuotantoon, lisää Järvinen.

– Yhteistyö Deleten kanssa starttaa maaliskuun alussa. Meille Kiertokapulassa oli tärkeää löytää kumppani, jonka kanssa materiaalit liikkuvat jouhevasti ja kaatopaikalle loppusijoitettavan jätteen määrä vähenee entisestään, luonnehtii vastaanotto- ja käsittelypäällikkö Matti Niittymäki yhteistyön merkitystä Kiertokapulalle.

Lisätietoja

Tommi Järvinen, Aluepäällikkö, Pirkanmaa
p. 040 522 2750 tommi.jarvinen@delete.fi