Tapaturmapäivä pyytää pysähtymään

ad1cca77774373ca_org

Pysähtyminen voi olla esimerkiksi hetki, jossa koko työyhteisö yhdessä pysähtyy ja miettii konkreettisia toimia kokonaisturvallisuuden tai määrätyn työsuoritteen turvallisuuden lisäämiseksi.

Olemme Deletessä sitoutuneet huolehtimaan jokaisen deleteläisen turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Mikään tehtävä ei ole niin kiireellinen, ettei sitä ole aikaa tehdä turvallisesti ja oikein. Toimi siis päivän teeman mukaan ja pysähdy – yksin tai työyhteisöporukalla.

Hyviä ideoita jokapäiväiseen turvallisuuteen

Deletessä käytetään sisäisesti ideaboksia, johon jokainen voi jättää omia ideoita. Joka kuukausi valitsemme parhaan idea ja palkitsemme sen. Ideaboksin avulla tuemme myös turvallisuustyötä ja tapaturmattomuutta. Viime kuussa valitsimme kehitettäväksi ideaksi ehdotuksen tuoda led-tekniikka osaksi työmaaturvallisuutta ja parempaa näkyvyyttä. Idean ansiosta Led-tekniikka on toivottavasti hyvinkin pian osa työmaidemme näkyvyyttä ja turvallisuutta.

Tänään aloitin oman työpäiväni pysähtymällä sisäisen oppaamme työturvallisuusohjeistuksen ääreen. Haaste on heitetty, miten sinä pysähdyt tänään tapaturmapäivän hengessä?

Turvallisuus kuuluu kaikille ja tärkein henkilö omassa työturvallisuudessasi olet sinä itse!

Kirjoittaja on Delete Finland Oy:n HSEQ-päällikkö Janne Haaksluoto


Lue lisää tapaturmapäivästä ja vinkkejä kiireen hallintaan: http://www.kotitapaturma.fi/tapaturmapaiva/

Tapaturmapäivä näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Tapaturmapäivään voi osallistua kuvaamalla oman kiireettömän hetkensä ja jakamalla sen sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hopulleloppu. 


Haluatko purkualan näköalapaikalle? Haemme Turun alueelle purkupalveluihin yksikönpäällikköä.

866cf83499a6eb3c_org

Deleten vahvistaessa asemaansa haitta-aineiden erikoisosaajana ja purkupalveluiden suurimpana ammattilaisena Pohjoismaissa haemme Purkupalvelut-liiketoimintaamme Turun alueelle yksikönpäällikköä.

Työtehtäviisi kuuluu tytäryhtiömme Suomen Saneeraustekniikka Oy:n operatiivisen liiketoiminnan johtaminen. Tehtävässäsi vastaat projektien tarjous- ja kustannuslaskennasta, työnsuunnittelusta sekä projektien toteuttamisesta. Johdettavanasi on tällä hetkellä noin kymmenen ammattilaisen joukko ja tavoitteena on kasvattaa liiketoimintaa voimakkaasti lähivuosina. Työskentelet pääsääntöisesti Varsinais-Suomen alueella pääpaikan ollessa Turku.

Etsimme tehtävään projektitoiminnan ammattilaista, jolla on kokemusta sekä tarjouslaskennasta että työmaiden johtamisesta. Esimieskokemus katsotaan eduksi.

Olet etsimämme henkilö, mikäli 

  • sinulla on soveltuva rakennusalan koulutus, kuten teknikko, rakennusinsinööri tai -mestari,
  • sinulla on itsenäinen, tavoitteellinen ja jämäkkä työote, 
  • hallitset tietotekniikan perusohjelmistot (MS Office yms.), kokemus laskenta- ja projektinhallintatyökaluista katsotaan eduksi,
  • sinulla on innostusta kehittyä ja kehittää,
  • olet avoin, joustava ja omaat hyvät yhteistyötaidot.

Tarjoamme vastuullisen, haasteellisen ja itsenäisen tehtävän kasvavassa Delete-konsernissa, jossa saat hyödyntää osaamistasi ja kehittyä osana ammattitaitoista tiimiä. Pääset osallistumaan kiinnostavimpiin purku- ja korjausrakennuskohteisiin ympäri Suomen.

Tiedusteluihin vastaa Suomen Saneeraustekniikka Oy:n toimitusjohtaja Kai Salmi, puh. 0400 748 118 tai sähköposti  

Lähetä hakemuksesi ja CV:si palkkatoiveineen 11.11.2016 mennessä osoitteella


FinnBuild visioi tulevaisuuteen

b38d660cc0831858_org

Toki messuilla on paljon myös perinteistä kohtaamista asiakkaiden, sidosryhmien ja potentiaalisten uusien asiakkaiden kanssa, ja näitäkin hetkiä tarvitaan. Kuitenkin messujen suurin anti minulle kävijänä oli tulevaisuuden visiointi. Siis tulevaisuuden täysin uudet palvelut, jotka palvelevat yksilöä – ei vai asujana, päättäjänä tai vaikkapa rahoittajana, vaan kokonaisuutena, joka nivoutuu yksilön elämään tuoden helpotusta ansainnan sekä henkilökohtaisen elämän harrasteiden ja perheen kokonaisuuteen.

YIT:n Kestävä kaupunkikehitys -toimintojen johtaja ja johtoryhmän jäsen Juha Kostiainen piti torstaina 13.10. innostavan ja mielenkiintoisen puheenvuoron – Tulevaisuuden kaupungit ja internet-talous.

Hän visioi rakennusyrityksen näkökulmasta sitä, mitä internet-talous tulevaisuudessa asumisen ja kaupungistumisen näkökulmasta on. Miten ihmisten asuminen, työ ja harrasteet sekä niihin liittyvät palvelut tulevat siirtymään totutulta suunnalta isojen kehäteiden varsilta lähemmäksi kaupunkien ytimiä. Matkat ja matkustaminen vähenevät ja oman ajan arvostus kasvaa. Hyödykkeistä hän totesi, että asunto on tässä hetkessä yksi harvoista hyödykkeistä, jonka arvo kasvaa iän karttuessa. Tämä antaa valtavia mahdollisuuksia vaikkapa rakentamisessa.

Internet-talouden käsite kattaa nykyisen trendikäsite digitalisaation ja on kokonaisuutena paljon laajempi. Esimerkkinä tästä toimi muun muassa nykyhetken älypuhelin ja sen appit verrattuna internet-talouden laajaan käsitteeseen esimerkiksi asumisesta. Internet-taloudessa itse asunto voi olla se yksikkö, joka hoitaa palvelut kuten ostokset, siivouksen, lentoliput ja vaikkapa harrasteet asujille ei kuluttajille.

Jos kerran koneet ja laitteet ovat jo IoT:ssä, niin miksi kotini ei olisi tarpeeksi älykäs ymmärtämään, mitä haluan syödä tänään, koska on aika vaihtaa lakanoita tai millaisia harrastuksia preferoin tiistai-iltaisin.

Tanja Vepsäläinen
viestintäpäällikkö, Delete Finland Oy


Bang & Clean -räjäytyspuhdistus lyhentää seisokkiaikaa ja tuo lisää energiatehokkuutta sekä kustannussäästöjä teollisuuteen

bc84a546042d16dc_org

Pieni paukku toisensa perään räjähtää Ekokemin Riihimäen tuotantolaitoksen jätteenpolttokattilassa. Räjäytysten aiheuttamat paineaallot irrottavat kattilaan kiinnittyneitä epäpuhtauksia.

– Halusimme testata, kuinka käynnin aikainen kattilan puhdistus onnistuu Bang & Clean -menetelmällä ja mitä hyötyä sillä saavuttaisimme, kertoo käyttöpäällikkö Juha Nykänen.

Kattiloiden puhdistaminen ilman laitoksen alasajoa on osoittautunut Ekokemille monin tavoin hyödylliseksi.

– Pystymme ajamaan laitosta täydellä teholla koko ajojakson vuosittaisten huoltoseisokkien välissä.

– Kattiloiden pysyminen puhtaana mahdollistaa suunnitellun jätemäärän käsittelyn. Myös energiantuotanto säilyy tasaisena ja tavoitteen mukaisena ajojakson aikana. Lisäksi pystymme pitämään savukaasujen virtaaman ja lämpötilan optimialueella, Nykänen summaa.

Bang & Clean -menetelmän myötä Ekokem on voinut Riihimäellä kasvattaa sekä jätteen käsittelymäärää että energiantuotantoa.

Oikeastaan tavallista rajumpaa nuohousta

Teollisuuden jätteenpolttokattiloiden, sooda- ja biojätekattiloiden sekä sähkösuodattimien ja siilojen puhdistukseen soveltuva Bang & Clean -menetelmä perustuu hapesta ja etaanista koostuvan kaasuseoksen räjäyttämiseen. Bang & Clean -puhdistuksen voi tehdä kattilan ollessa käytössä. Menetelmä täydentää tehokkaasti muita teollisuuden puhdistustöitä, joita tehdään huoltoseisokkien aikana.

– Bang & Clean on tavallista rajumpaa nuohousta, luonnehtii menetelmää jo useita vuosia käyttänyt Deleten projektipäällikkö Hannu Honkasalo.  

– Bang & Clean -menetelmä lyhentää seisokkiaikaa, tuotantokatkon välttäminen puolestaan pienentää huomattavasti kustannuksia. Kovettuneen tuhkan poistaminen räjäyttämällä kattilasta tai siilosta ennen vuositarkastusta on tärkeää myös huoltohenkilöstön työturvallisuuden takia, Honkasalo sanoo.

Ekokemillä huoltoseisokkien aikaiset puhdistustoimenpiteet hoituvat helpommin kuin ennen.

– Räjäytyspuhdistus irrottaa kattilasta suurimmat tuhkakertymät. Huoltoseisokeissa kattiloiden korkeapainepesu käy nopeammin, mikä puolestaan pienentää siitä aiheutuvan jäteveden määrää, Nykänen mainitsee.

Deletellä on yksinoikeus Bang & Clean -menetelmään Pohjoismaissa.

Kiinnostuitko menetelmästä? Lue lisää menetelmästä Delete-lehdestä ja kasvata laitoksesi energiatehokkuutta.


Delete-lehti 3/2016 ilmestyi

b350e0a66b0a81c3_org

Lehdessä esitellään myös Ekokemin Riihimäen laitoksen jätteenpolttokattiloiden puhdistusta. Kohteessa käytetään jatkuvasti Bang & Clean -räjäytyspuhdistusta. Menetelmä tuo selkeitä säästöjä niin rahallisesti kuin myös ajallisesti laitoksen käyttöön ja huoltoon.

Deleten viemäripalvelut antaa Työtä asenteella -osiossa vinkit viemäreiden talvea edeltävästä tsekkilistasta ja töistä. Lisäksi valaisemme, mitä purussa syntyvälle betonille tapahtuu ja millainen Tukholman Slussenin valtava purkutyömaa on.

Lehden verkkoversion pääsee lukemaan tästä linkistä.

​Anna palautetta ja juttuvinkkejä!

Tämän vuoden lopussa ilmestyy vielä yksi numero Delete-lehteä verkkoversiona joulukuun puolessa välissä ennen joulukiireitä.

Millaisia tarinoita Deleten työstä haluaisit kuulla? Anna juttuvinkki 15.10.2016 mennessä ja voit voittaa FinnKinon leffalippupaketin. Juttuvinkin ja palautetta lehdestämme voit lähettä osoitteella info@delete.fi

Delete ostaa Suomen Saneeraustekniikka Oy:n ja vahvistaa asemaansa haitta-aineiden ja asbestin erikoisosaajana

Print

– Suomen Saneeraustekniikan osto tuo Deleteen laajan haitta-aineiden tutkimuksen ja poistamisen erikoisammattitaidon, jonka voimme yhdistää Deleten olemassa olevaan, laajaan purkuosaamiseen. Yrityskauppa vahvistaa entisestään Deleten korkeiden EHSQ-standardien mukaista työskentelytapaa haitta-ainepurkamisessa ja -tutkimuksessa. Samalla varmistamme, että vastaamme asiakkaidemme ja alan tiukentuvaan vaatimustasoon, tiivistää Deleten Purkupalveluiden liiketoimintajohtaja Kimmo Palomäki.

– Suomen Saneeraustekniikan asiakkaille kauppa tarkoittaa laajempaa palvelukokonaisuutta ja valmiutta ottaa vastaan suurempia kokonais- ja saneerauspurkukohteita. Asiakkaamme saavat käyttöönsä Deleten koko palveluvalikoiman aina teollisuuden ja kiinteistöjen puhdistuspalveluista viemäritöihin, linjaa toimitusjohtaja Kai Salmi kaupan etuja asiakaskunnassa.

– Teemme aktiivisesti töitä kasvaaksemme Pohjoismaissa. Delete on yritysostojen ja orgaanisen kasvun myötä kasvanut viimeisen vuoden aikana Pohjoismaiden suurimmaksi purku-urakoitsijaksi ja on nyt edelläkävijä haitta-aineiden poiston ammattilaisena, summaa Delete Finland Oy:n toimitusjohtaja Tommi Kajasoja lopuksi yrityskauppaa.

Lisätietoja:

Tommi Kajasoja, toimitusjohtaja, Delete Finland Oy

Puh. 046 851 5963 tai 

Kai Salmi, toimitusjohtaja, Suomen Saneeraustekniikka Oy

Puh. 0400 748 118 tai

Suomen Saneeraustekniikka Oy on erikoistunut vaativiin home-, asbesti-, ja kreosoottikohteisiin. Yritys työllistää seitsemän henkilöä ja sen liikevaihto vuonna 2015 oli miljoona euroa. Suomen Saneeraustekniikka Oy on saneerannut satoja erilaisia kohteita ja se on tunnettu korkeasta laadusta, erinomaisesta palvelusta ja ammattitaitoisista työntekijöistä, joilla on kymmenien vuosien kokemus vaativista ongelmakohteista.