Bang&Clean -räjäytyspuhdistus

Deleten räjäytyspuhdistaja työssään teollisuuslaitoksessa

Puhdasta räjäyttämällä

Bang & Clean on kaasuseokseen perustuva menetelmä teollisuuskattiloiden epäpuhtauksien poistamiseen. Räjäytyspuhdistus voidaan tehdä silloinkin, kun laitos on täydessä toiminnassa. Menetelmä soveltuu erilaisten kattiloiden, kuten jätteenpolttokattiloiden, sooda- ja biojätekattiloiden sekä sähkösuodattimien ja erityyppisten siilojen puhdistukseen.

Bang & Clean -menetelmässä tuotetaan useita räjähdyksiä, joissa syntyvä paineaalto irrottaa säiliön seinään kiinnittynyttä tuhkaa tai muuta epäpuhtautta, joka vähentää prosessin tehokkuutta. Räjäytyspuhdistus täydentää teollisuuspuhdistustöitä, joita normaalisti tehdään huoltoseisokkien aikana. Puhdistus voidaan tehdä myös silloin, kun laitos on täydessä toiminnassa. Koska erillistä alasajoa ei tarvita, menetelmän ansiosta voidaan säästää kustannuksia merkittävästi.

Menetelmämme etuna on myös mahdollisuus tehdä erityyppisten kattiloiden kuvaus, kun laitos on toiminnassa. Suurelta näytöltä voidaan todeta kattilan kunto reaaliaikaisesti sen eri osissa, mikä helpottaa seisakin ja puhdistustarpeiden suunnittelua. Laite on varustettu myös infrapunakameralla, mikä mahdollistaa kuvaamisen pimeässä.

Bang & Cleanin edut

  • Ei tuotantokatkoksia – voidaan tehdä kattilan ollessa käytössä.
  • Hyvän puhdistustuloksen ansiosta kattila voi käydä täydellä teholla ilman paineen pienentämistä tai muita rajoitustoimia.
  • Tehokkaampi palaminen ja parempi lämmönsiirto.
  • Turvallisempi ja nopeampi kunnossapito.
  • Puhtaampi, yksinkertaisempi ja ympäristöä säästävä puhdistustapa.
  • Räjäytyspuhdistus huoltoseisokin aikana lyhentää seisokkiaikaa.
  • Kattilan kuvaaminen helpottaa seisakin suunnittelua ja kertoo kattilan kunnosta.