Kuulojankatu 1, 11120Riihimäki
Päivämäärä2016

Bang & Clean -räjäytyspuhdistus teollisuuden kattiloille

Ekokemin Riihimäen tuotantolaitoksella on jo usean vuoden ajan puhdistettu kahta arinakattilaa (tehot 55 megawattia ja 40 megawattia) sekä yhtä rumpu-uunin yhteydessä toimivaa kattilaa (teho 18,6 megawattia) Bang & Clean -menetelmällä eli räjäytyspuhdistamalla. Bang & Clean -puhdistuksen voi tehdä kattilan ollessa käytössä. Bang & Clean -menetelmä lyhentää seisokkiaikaa, tuotantokatkon välttäminen puolestaan pienentää huomattavasti kustannuksia.

Kattiloiden puhdistaminen ilman laitoksen alasajoa on osoittautunut Ekokemille monin tavoin hyödylliseksi. Bang & Clean -menetelmän myötä Ekokem on voinut Riihimäellä kasvattaa sekä jätteen käsittelymäärää että energiantuotantoa.

”Pystymme ajamaan laitosta täydellä teholla koko ajojakson vuosittaisten huoltoseisokkien välissä. Kattiloiden pysyminen puhtaana mahdollistaa suunnitellun jätemäärän käsittelyn. Myös energiantuotanto säilyy tasaisena ja tavoitteen mukaisena ajojakson aikana. Lisäksi pystymme pitämään savukaasujen virtaaman ja lämpötilan optimialueella.”

Juha Nykänen, käyttöpäällikkö, Ekokem

Lue lisää kohteesta