Deleten purkupalvelut-liiketoiminta yhdistyy Lotus Maskin & Transport AB:n kanssa

16. joulukuuta julkaistun pörssitiedotteen mukaisesti, Delete Finland Oy ja Lotus Maskin & Transport AB ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla Delete Finland Oy myy purkupalveluita tarjoavan tytäryhtiönsä Delete Demolition Oy:n kaikki osakkeet Lotus Maskin & Transport AB:lle.

Transaktio on osa Delete Groupin strategiaa yksinkertaistaa konsernirakennetta ja allokoida enemmän resursseja sekä keskittyä vakaiden ympäristöpalveluiden, raskaiden puhdistuspalveluiden toimiessa yhtiön ydinliiketoimintana, pitkäaikaiseen kehittämiseen. Vuonna 2019 purkupalvelut-liiketoiminnan liikevaihto oli 50.9 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 150 ammattilaista syyskuun 2020 lopussa.

”Olemme iloisia siitä, että olemme löytäneet ostajan, joka tukee purkupalvelut-liiketoiminnan tulevaisuuden kasvua ja kehitystä. Uskomme, että purkupalvelut-liiketoiminta tulee hyötymään uudesta omistajasta, joka keskittyy liiketoiminnan kehittämiseen ja kasvumahdollisuuksien rakentamiseen”, toteaa Tommi Kajasoja, Delete Group Oyj:n konsernijohtaja.

”Jatkamme innolla matkaamme Lotuksen kanssa ja olemme varmoja, että kahden johtavan purkupalveluyrityksen yhdistyminen mahdollistaa asiakkaillemme entistä paremman palvelutarjoaman sekä laajuudeltaan että maantieteelliseltä kattavuudeltaan. Yhdessä meillä on ainutlaatuiset referenssit, erittäin osaavat työntekijät ja resurssit toteuttaa kaikkein vaativimmatkin purkuprojektit”, sanoo Timo Aarvala, Delete Demolition Oy:n toimitusjohtaja.

Lotus Maskin & Transport-yhtiön toimitusjohtaja John Segerlund näkee kaupan käännekohtana yhtiön liiketoiminnalle Suomessa: ”Näemme Delete Demolition Oy:n täydentävänä ja loistavana strategisena lisäyksenä Lotuksen nykyiseen liiketoimintaan Suomessa. Odotamme innolla yhteistyötä Delete Demolition Oy:n kokeneiden ja osaavien ammattilaisten kanssa sekä liiketoiminnan kehittämistä edelleen kaikkien uusien kollegoiden kanssa.”

Transaktio arvioidaan toteutettavan tammikuussa 2021, ja sillä ei tule olemaan vaikutusta Delete Demolition Oy:n asiakkailleen tarjoamiin palveluihin.

 

Lisätietoja:

Tommi Kajasoja, Delete Group Oyj:n toimitusjohtaja

Sähköposti: tommi.kajasoja@delete.fi

Haastattelupyynnöt Helena Kariojan (+358 40 662 7373) kautta

 

Timo Aarvala, Delete Demolition Oy:n toimitusjohtaja

Puhelin: +358 40 596 5973

Sähköposti: timo.aarvala@delete.fi

 

Delete Group Oyj

Delete Group on yksi johtavista ympäristöpalveluiden tarjoajista Pohjoismaissa. Transaktion jälkeen yhtiö tarjoaa yrityksille kriittisiä, sekä asiantuntijuutta että erityisosaamista vaativia palveluita kahdella liiketoiminta-alueella: puhdistus- ja kierrätyspalveluissa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä, ja se työllistää noin 700 ammattilaista yli 35 lokaatiossa Suomessa ja Ruotsissa.

 

Lotus Maskin & Transport AB

Perheyhtiö Lotuksen strategiaan kuuluu pitkän aikavälin omistaminen. Konsernin liikevaihto on noin 75 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 300 ammattilaista. Yritys harjoittaa purku-, kuljetus-, ja maisemointiliiketoimintaa.  Konsernilla on toimipisteitä halki Ruotsin, ja Suomessa yhtiö harjoittaa raskasta purkutyöliiketoimintaa. Delete Demolition OY:n yrityskaupan jälkeen Lotus kykenee tarjoamaan Suomen asiakkailleen yhtä laajan kokonaisuuden purkutyöpalveluita kuin Ruotsissa. Lotus konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Lotus Maskin & Transport AB, Rivners AB, Rivners Sanering AB, Rivners Håltagning AB, Rivab i Göteborg AB, AK Schakt & Entreprenad AB, sekä Lodab Demolering AB. Delete Demolition OY-yrityskaupan myötä konsernin liikevaihto tulee olemaan noin 120 miljoonaa euroa työllistäen noin 450 työntekijää, tehden siitä yhden pohjoismaiden johtavista purkupalveluyrityksistä.