Delete Group on toteuttanut Delete Special Demolition AB:n divestoinnin

DELETE GROUP OYJ, PÖRSSITIEDOTE 13.3.2020 KLO 16:05 EET

EI JULKAISTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI KOKONAAN TAI OSITTAIN SUORAAN TAI VÄLILLISESTI MISSÄÄN MAASSA, JOSSA JULKAISEMINEN TAI LEVITTÄMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

Delete Group (“Delete“) on toteuttanut Purkupalvelut-liiketoiminta-alueella toimivan ruotsalaisen konserniyhtiönsä, Delete Special Demolition AB:n, divestoinnin. Kauppa toteutettiin myymällä Delete Special Demolition AB:n kaikki osakkeet Delete Sweden AB:lta Demox AB:lle. Vuonna 2019 Ruotsin erikoispurkupalvelut-liiketoiminnan liikevaihto oli 9,6 miljoonaa euroa ja liikevoitto -3,4 miljoonaa euroa ennen arvonalentumisia. Vuoden 2019 lopussa Delete Special Demolition AB:n netto-omaisuuden arvo Delete Groupille oli nolla euroa.

Uusi divestointi seuraa hiljattain toteutettua Delete Heavy Demolition AB:n divestointia ja mahdollistaa Deleten keskittymisen vakaiden ympäristöpalveluliiketoimintojensa pitkäaikaiseen kehittämiseen Puhdistuspalvelut-liiketoiminta-alueen toimiessa yhtiön liiketoimintojen perustana. Divestoinnin jälkeen Deletellä ei enää ole purkuliiketoimintaa Ruotsissa.

Delete on Pohjoismaissa toimiva täyden palvelun ympäristöpalvelujen tarjoaja, jonka toiminta jakautuu kolmeen liiketoimintaan: Puhdistuspalveluihin, Purkupalveluihin ja Kierrätyspalveluihin. Vuonna 2018 aloitetun strategisen arvioinnin tuloksena Delete on selvittänyt mahdollisuuksia myydä yksi tai useampi liiketoiminta-alueensa tai liiketoiminta-alueensa osa, kuitenkin lukuun ottamatta Puhdistuspavelut-liiketoimintaa (yhdessä “Divestoinnit“).

Delete toteutti 27. marraskuuta 2019 suostumusten hakumenettelyn kaikilta sen 110 miljoonan euron senior-ehtoisen vakuudellisen vaihtuvakorkoisen vuonna 2021 erääntyvän joukkovelkakirjalainan (ISIN FI4000252119) (“Joukkovelkakirjalaina“) haltijoilta tiettyjen muutosten hyväksymiseksi Joukkovelkakirjalainan ehtoihin voidakseen toteuttaa yhden tai useamman Divestoinnin sillä ehdolla, että kyseisistä Divestoinneista saatavat nettovarat käytettäisiin Joukkovelkakirjalainan osittaiseen ennenaikaiseen takaisinmaksuun. Tämän Divestoinnin yhteydessä Joukkovelkakirjalainan osittaiseen ennenaikaiseen takaisinmaksuun Joukkovelkakirjalainan ehtojen mukaisesti käytettävät nettovarat ovat 244.461,13 euroa ja Joukkovelkakirjalainan ehtojen mukainen takaisinmaksupäivä (Divestment Redemption Date) 9. huhtikuuta 2020.

Lisätietoja:

Ville Mannola, CFO

puh: +358 400 357 767

email: ville.mannola@delete.fi