Delete on allekirjoittanut sopimuksen Uniperin kanssa Ruotsin Oskarshamnin ja Barsebäckin ydinvoimaloiden purkuprojekteista

– Projekti käsittää generaattoreiden ja moottoreiden sekä niiden tukijärjestelmien purkamisen. Kokonaisuus on ensimmäinen osuus turbiinisalien purkamisessa, sanoo projektipäällikkö Johan Brobäck Deletestä.

Työ toteutetaan sekä Oskarshamn 1:ssä ja 2:ssa, kuten myös Barsebäck 1:ssä ja 2:ssa. Projektissa on kaksi erillistä sopimusta molempiin ydinvoimaloihin, joissa molemmissa tilaaja on Uniper. Urakan kesto on noin yksi vuosi, josta molemmissa laitoksissa kuluu noin puoli vuotta. Urakka alkaa tammikuussa 2020.

– Tämä on täydellinen Delete-projekti, joka sopii hyvin yleiseen projektiportfolioomme. Meillä on työhön sopiva ammattitaito ja kalusto, joiden avulla näinkin haastava urakka on mahdollista toteuttaa, sanoo Johan.

Ruotsin 12 kaupallisesta reaktorista nämä neljä ovat tällä hetkellä purettavina. Tavoitteena on tehdä purkaminen vastuullisesti, luotettavasti ja kustannustehokkaasti. Ydinvoimayhtiöt ovat Ruotsin lain mukaan vastuussa kaikista kustannuksista.

– Tehtävä soveltuu hyvin Deletelle, koska asetamme korkeat tavoitteet urakoidemme ja työmme turvallisuudelle ja vastuullisuudelle – näitä asioita myös Uniper painottaa voimakkaasti toiminnassaan, päättää Kim Dahl, Deleten Kokonaispurkupalveluista vastaava johtaja Ruotsissa.

Delete on myös aikaisemmin työskennellyt ydinvoimaloiden purkamisen parissa Ruotsissa purkaessaan Studsvikin tutkimusreaktorin.

 

Lisätietoja Oskarshamnin ja Barsebäckin ydinvoimaloiden purkamisesta Ruotsin kielellä Uniperin sivuilla: https://www.uniper.energy/sverige/karnkraft/karnkraftens-avveckling-och-rivning