Rännien tyhjennys

Korkeapainepesumies työvarustuksessaan

Räystäskourujen tyhjennys edesauttaa räystäiden ja syöksyjen toimivuutta ja vähentää vesivahinkoriskiä.

Miksi rännien tyhjennys on tärkeää?

Jos rännejä ei tyhjennetä, niin niihin kertyy erilaista moskaa kuten lehtiä, oksia ja siemeniä. Ajan myötä lika kasaantuu tiukaksi yhtenäiseksi kasaksi ja alkaa kasvaa erilaista kasvustoa. Moskan myötä vesi ei pääse enää kulkemaan räystäissä kuten on tarkoitettu, ja tukokset voivat aiheuttaa räystäiden/syöksyjen rikkoutumisia sekä vesivahinkoja.

Miten rännien tyhjennys tehdään?

Räystäskourut tyhjennetään katolta keräämällä kouruista kaikki irtoaines jätesäkkeihin, ja lasketaan sitten säkit turvallisesti maahan ja viedään jätteet pois. Katolla työskenneltäessä käytössämme on aina asianmukaiset turvavarusteet, ja säkit lasketaan katolta huolellisesti niin, että alhaalla on toinen henkilö ottamassa säkit vastaan.

Tyhjennyksen yhteydessä tarkistamme silmämääräisesti myös syöksytorvien yläpään, sekä tasasakattojen kattokaivot.

Kuinka usein räystäät tulisi tyhjentää?

Suosittelemme räystäskourujen tyhjennystä vähintään syksyisin sen jälkeen, kun lehdet ovat lähteneet puista. Kohteen mukaan tyhjennys voi olla järkevä tehdä myös keväällä. Näin varmistetaan rännien toimivuus ympäri vuoden.

Mitä rännien tyhjennys maksaa?

Deletellä on käytössä kiinteä rappukohtainen hinnoittelu rännien tyhjennykseen. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous, tarvitsemme tarjousta varten tiedot rappujen (rivitaloyhtiössä huoneistojen) määrän sekä kohteen sijainnin.

Teemme räystäskourujen tyhjennyksiä Pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaan ja Keski-Suomen alueella.