Suojausohje

Deleten viemäripalveluiden työntekijä

Delete Finland Oy suorittaa alueella jäteveden runkoviemärin painehuuhtelua ja kuvausta HS-vesi Oy:n tilauksesta.

Alueella saattaa olla ns. piilohaaroja eli tällöin asuinrakennuksen viemäri on liitetty suoraan runkoputkeen eikä kaivoon. Tällöin on mahdollista, että runkoviemärin painehuuhtelun yhteydessä ”piilohaaraan” kohdistuu ilmavirta, yli- tai alipaine. Siksi pyydämme teitä suojaamaan talonne viemäripisteet, jotta ikäviltä yllätyksiltä ja siivoukselta vältytään.

Emme valitettavasti pysty arvioimaan tarkkaa talokohtaista aikaa mutta vessassa voi käydä ja vettä käyttää tarvittaessa. Pyydämme kuitenkin välttämään tätä niin paljon kuin mahdollista, etenkin silloin kun Deleten autot ovat talonne lähellä.

Välttääksemme mahdolliset roiskevahingot suoraan runkoputkeen tehtyjen liitosten takia pyydämme Teitä ystävällisesti suorittamaan eri vesipisteiden tukkimisen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Pesuhuoneen ja keittiön altaat:

Laita tulppa paikalleen altaaseen ja paksu, märkä sanomalehti tulpan päälle (jos ei ole tulppaa, pelkkä paksu, märkä sanomalehti riittää). Tuki myös ilmareikä jos sellainen on esim. teipillä. Laita
painoksi sanomalehden päälle vedellä täytetty kattila, ämpäri tms.

Lattiakaivot:

Laita kaivon päälle esim. märkä sanomalehti tai pyyhe ja pieni paino päälle esim. vedellä täytetty kattila, ämpäri tms.

WC:

Laita WC-pöntön kannen alle sanomalehti ja laita kansi kiinni. Aseta kannen päälle paino, mielellään n.10kg, tai teippaa kansi kiinni.

Jos talonne ulkopuolella on tonttiviemärin tarkastuskaivo tai -putki, sen avaaminen pitäisi poistaa edellä mainitun suojaustarpeen. Tätä emme pysty kuitenkaan täysin takaamaan emmekä ota vastuuta vahingon sattuessa, mikäli suojausta ei ole tehty. Tarkastuskaivon tai -putken avaamisesta vastaa kiinteistön omistaja.

Suojauksien poistamisen jälkeen suosittelemme vetämään kaikki WC:t ja laskemaan lavuaareihin sekä lattiakaivoihin vettä, koska hajulukot ovat saattaneet tyhjentyä painehuuhtelun yhteydessä.

 

Delete Finland Oy
HS-Vesi Oy