Delete-lehti 2/2017 ilmestyiKoverharin terästehtaan purku on tulossa päätökseen. Kerromme Delete-lehdessä tästä Deleten historian suurimmasta purku-urakasta ja lisäksi katsottavissa on video Koverharin dramaattisesti muuttuneesta maisemasta. Purkamisen ja siihen liittyvien haitta-aineiden tulevaisuutta pohtii lehdessä Suomen Asbesti- ja Pölysaneerausliikkeiden liitto SAP ry:n puheenjohtaja Kai Salmi. 


Muun muassa näihin aiheisiin pureudutaan uusimassa Delete-lehdessä. Esittelemme myös, miten mittasimme Helsingin Haapaniemenkatu 4 kiinteistön purkutyön hiilijalanjäljen ja millainen ilmastovaikutus purkamisella oli. Samoin kerromme helmikuussa 2017 käynnistyneen Deleten RekryKoulutuksen tuloksista – saimme koulutuksen avulla kuusi uutta ammattilaista joukkoomme. Ammattilaisuutta Deletessä on myös turvallinen ja riskitön työympäristö. Deleten HSEQ-päällikkö Janne Haaksluoto avaa Deleten työturvallisuustyötä ”Pysähdy miettimään” -artikkelissa.

Lehti esittelee Deleten uuden innovaation säiliönpesurobotin, joka soveltuu erityisesti teollisuuslaitoksiin. Sen avulla teollisuuden erilaiset metallipintaiset säiliöt pudistetaan korkeapainepesumenetelmällä edullisemmin ja nopeammin verrattuna perinteiseen menetelmään. Tämä voi säästää sekä kustannuksia, että useita tunteja tai jopa päiviä seisokkiajassa.

Esittelemme myös AquaCutter-vesipiikkausrobotin, jonka avulla kesällä lisääntyvät sillankorjaustyöt saadaan betonin vesipiikkauksen osalta hoidettua entistäkin turvallisemmin ja ketterämmin.

Lehdessä on myös juttu Deleten lanseeraamasta purkulaskurista. Laskuri on oivallinen työkalu esimerkiksi tontinostajalle ja kiinteistönvälittäjille, sillä sen avulla saa muutamassa sekunnissa hinta-arvion kaikille kokonaispinta-alaltaan yli 50-neliöisille kiinteistöille. Talon purkuhinnan arviota tarvitaan usein tontin ostotilanteessa, kun suunnitellaan uuden rakennuksen rakentamista vanhan tilalle.

Lue Delete-lehden verkkoversion tästä linkistä.

Palautetta ja juttuvinkkejä Delete-lehteen voi lähettää osoitteeseen

Delete-lehden toimitus toivottaa hyvää juhannusta!