Tapaturmapäivä pyytää pysähtymäänTänään 13. päivä perjantaina vietetään jälleen tapaturmapäivää. Tapaturmia sattuu herkemmin, kun tehdään asioita kiireessä. Nostamme Deletessä tapaturmapäivän hengessä teemaksi pysähtymisen. 


Pysähtyminen voi olla esimerkiksi hetki, jossa koko työyhteisö yhdessä pysähtyy ja miettii konkreettisia toimia kokonaisturvallisuuden tai määrätyn työsuoritteen turvallisuuden lisäämiseksi.

Olemme Deletessä sitoutuneet huolehtimaan jokaisen deleteläisen turvallisuudesta ja terveydestä työssä. Mikään tehtävä ei ole niin kiireellinen, ettei sitä ole aikaa tehdä turvallisesti ja oikein. Toimi siis päivän teeman mukaan ja pysähdy – yksin tai työyhteisöporukalla.

Hyviä ideoita jokapäiväiseen turvallisuuteen

Deletessä käytetään sisäisesti ideaboksia, johon jokainen voi jättää omia ideoita. Joka kuukausi valitsemme parhaan idea ja palkitsemme sen. Ideaboksin avulla tuemme myös turvallisuustyötä ja tapaturmattomuutta. Viime kuussa valitsimme kehitettäväksi ideaksi ehdotuksen tuoda led-tekniikka osaksi työmaaturvallisuutta ja parempaa näkyvyyttä. Idean ansiosta Led-tekniikka on toivottavasti hyvinkin pian osa työmaidemme näkyvyyttä ja turvallisuutta.

Tänään aloitin oman työpäiväni pysähtymällä sisäisen oppaamme työturvallisuusohjeistuksen ääreen. Haaste on heitetty, miten sinä pysähdyt tänään tapaturmapäivän hengessä?

Turvallisuus kuuluu kaikille ja tärkein henkilö omassa työturvallisuudessasi olet sinä itse!

Kirjoittaja on Delete Finland Oy:n HSEQ-päällikkö Janne Haaksluoto


Lue lisää tapaturmapäivästä ja vinkkejä kiireen hallintaan: http://www.kotitapaturma.fi/tapaturmapaiva/

Tapaturmapäivä näkyy myös sosiaalisessa mediassa. Tapaturmapäivään voi osallistua kuvaamalla oman kiireettömän hetkensä ja jakamalla sen sosiaalisessa mediassa tunnisteella #hopulleloppu.